ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγγελίες για παράνομη εμπορία οργάνων στα κατεχόμενα

Aπάντηση του λεγόμενου νοσοκομειακού πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής

ΚΥΠΕ

Ο λεγόμενος υπουργός υγείας, Αχμέτ Γκιούλε, σε διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι υπάρχει υποψία για παράνομο εμπόριο οργάνων στο νοσοκομείο του λεγόμενου πανεπιστήμιου Εγγύς Ανατολής μεταξύ Ουκρανών, που ενεργούν ως δότες οργάνων, και Ισραηλινών που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις.

Ο κ. Γκιούλε είπε ότι ομάδα από το λεγόμενο υπουργείο μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αλλά δεν επιτράπηκε η διενέργεια ελέγχου. Όταν επέστρεψαν την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο, τους λέχθηκε από τη διοίκηση ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι δεν έχουν την απαραίτητη δομή για μεταμοσχεύσεις.

Ανέφερε ότι εστάλη επιστολή στο λεγόμενο γενικό εισαγγελέα για το θέμα, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα με τη συμμετοχή της Ιντερπόλ. Οι καταγγελίες για παράνομο εμπόριο οργάνων έγιναν από την ένωση γιατρών στα κατεχόμενα. Ο κ. Γκιουλέ ανέφερε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες που αμαυρώνουν το ψευδοκράτος.

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου θα τεθεί στις 22 Αυγούστου και για το σκοπό αυτό θα μεταβεί στα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Mehmet Muezzinoglu.


Aπάντηση του λεγόμενου νοσοκομειακού πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής

Το λεγόμενο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής συγκάλεσε διάσκεψη Τύπου απόψε για να απαντήσει σε δηλώσεις  νωρίτερα του "υπουργού υγείας" των κατεχομένων περί εμπορίας οργάνων.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη διάσκεψη ο πρόεδρος του συμβουλίου του λεγόμενου πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αχμέτ Σαβασόν χαρακτήρισε ψευδείς και ατυχείς τις δηλώσεις του ψευδοϋπουργου Αχμέτ Γκιουλέ λέγοντας ότι από το 2012 το νοσοκομείο διενεργεί κατόπιν άδειας μεταμοσχεύσεις.

Είπε ακόμη ότι πολλοί ασθενείς από το "κρατικό νοσοκομείο" αποστέλλονταν για θεραπεία εκεί και ότι το λεγόμενο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Εγγύς Ανατολής έχει την απαραίτητη υποδομή για μεταμοσχεύσεις.

Εξήγησε ότι οι μεταμοσχεύσεις εκεί γίνονται με πλήρη διαφάνεια, δεν κρύβεται οτιδήποτε και ότι ακολουθούνται οι διεθνείς κανόνες και πρακτικές.

Ο κ. Σαβασόν απέρριψε τις επικρίσεις του λεγόμενου υπουργού υγείας ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος για διενέργεια ελέγχων και  εξήγησε ότι πολλοί γιατροί έλειπαν ή διενεργούσαν εγχειρήσεις και έτσι λέχθηκε στους «λειτουργούς του υπουργείου» να επιστρέψουν άλλη μέρα για έλεγχους.

Εξήγησε ακόμη ότι δεν λήφθηκε ακόμη απόφαση για διενέργεια μεταμοσχεύσεων σε δύο αλλοδαπούς και ότι γίνονται ακόμη εξετάσεις. Είπε ακόμη ότι τα έξοδα νοσηλείας είναι φθηνότερα από ότι στην Τουρκία και ότι υπάρχει πρωτόκολλο με την «κυβέρνηση» για τη διενέργεια των μεταμοσχεύσεων και το κόστος.

Σύμφωνα με τον κ . Σαβασόν το λεγόμενο υπουργείο υγείας τους οφείλει 80 εκατομμύρια τουρκικές λίγες για μεταμοσχεύσεις σε ασθενείς που στάληκαν εκεί από το «κρατικό νοσοκομείο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση