ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο ο ΓΔ Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών

Το ΓεΣΥ στο επίκεντρο του, κατά την επίσκεψη του στις 4 Σεπτεμβρίου

ΚΥΠΕ

Το ΓεΣΥ θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA) Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ, στην Κύπρο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο κ. Μπέργκστρομ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Υγείας Φίλιππο Πατσαλή και Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

«Σκοπός της επίσκεψης του κ. Bergstrom είναι η συζήτηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας του θέματος του ΓΕΣΥ και ειδικότερα της ένταξης των φαρμάκων στο νέο σύστημα υγείας, λαμβάνοντας υπόψη πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνεται.

Επί τάπητος θα τεθούν επίσης, τρόποι βελτίωσης της πρόσβασης των Κύπριων ασθενών σε νέα, αποτελεσματικά φάρμακα, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ΚΕΦΕΑ, η EFPIA αντιπροσωπεύει τη φαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη και αποτελεί τη φωνή συνδέσμων φαρμακευτικών εταιρειών από 33 χώρες καθώς και 40 εταιρειών αφοσιωμένων στην έρευνα, ανάπτυξη και παροχή στους ασθενείς καινούργιων φαρμάκων, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση