ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από κατηγορούμενη μάρτυρας στη δίκη για το φόνο της αδελφής της

Η κατηγορούσα αρχή ανέστειλε την δίωξη της αδελφής της Αλίκης Χριστοφόρου

ΚΥΠΕ

Σημαντική εξέλιξη σημειώνεται στην υπόθεση του φόνου της Αλίκης Χριστοφόρου 78 ετών  από την Κρήττου Τερα.

Η κατηγορούσα αρχή ανέστειλε την δίωξη της αδελφής της Γεωργίας Χριστοφόρου  77 ετών την οποία σε συνεννόηση με την Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας προτίθεται να καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση προκειμένου να στοιχειοθετήσει υπόθεση ανθρωποκτονίας εναντίον του συζύγου της άτυχης γυναίκας, Ευριπίδη Χρίστου 83 ετών.

Ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία του φόνου της άτυχης Αλίκης Χριστοφόρου που είχε εντοπιστεί νεκρή το πρωί της 23ης Ιουλίου στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Κρήτου Τέρρα, σκεπασμένη με κουβέρτα, φέροντας τραύμα στο μέτωπο. Όπως αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο θάνατός της οφειλόταν σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί με τις κατηγορίες της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης ο σύζυγος της Ευριπίδης Χρίστου και η αδελφή της  Γεωργία Χριστοφόρου.

Εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανέφερε ότι η δίωξη εναντίον της αδελφής του θύματος αναστέλλεται με την σύμφωνο γνώμη και της Γενικής Εισαγγελίας αφού η Γεωργία φέρεται να ομολόγησε τελικά ότι ο σύζυγος της αδελφής της είχε κτυπήσει τόσο την ίδια όσο και την αδελφή της με το μπαστούνι που κρατούσε.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Γεωργία είχε περιπέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με τα τραύματα και τους μώλωπες στο πρόσωπο της.

Η Γεωργία ανέφερε στην νέα κατάθεση της ότι η αδελφή της μετά τα κτυπήματα είχε τις αισθήσεις της και της είχε αναφέρει ότι ζαλιζόταν.

Με βάση τα νέα δεδομένα ο Ευριπίδης Χρήστου αντιμετωπίζει πλέον κατηγορία για ανθρωποκτονία και το δικαστήριο που διέκοψε για να συνέλθει εκ νέου στις 2 το μεσημέρι θα αποφασίσει αν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 6  Οκτωβρίου που θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Θέση των συνηγόρων υπεράσπισης του είναι ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αρχίζει σήμερα στο Κακουργιοδικείο, που θα συνεδριάσει στην Πάφο, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και φόνο εκ προμελέτης της Αλίκης Χριστοφόρου στην Κρήτου Τέρρα, με κατηγορούμενους τους Ευριπίδη Χρίστου, 83 ετών, και Γεωργία Χριστοφόρου, 77 ετών, από την Κρήτου Τέρρα.

Το Δικαστήριο είχε διατάξει  όπως οι δύο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι σήμερα, ως εκ τούτου αναμένεται η μεταφορά τους από τις  Κεντρικές Φυλακές κατευθείαν στο Κακουργιοδικείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο σύζυγος Ευριπίδης Χρίστου και η αδερφή του θύματος Γεωργία Χριστοφόρου, αρνούνται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Η Αλίκη Χριστοφόρου είχε εντοπιστεί νεκρή το πρωί της 23ης Ιουλίου στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Κρήτου Τέρρα, σκεπασμένη με κουβέρτα, φέροντας τραύμα στο μέτωπο. Οπως αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο θάνατός της οφειλόταν σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση