ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους

Σε 9 θετικά γεγονότα στην οικονομία, αναφέρεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Σε εννέα θετικά γεγονότα στην κυπριακή οικονομία που επιτεύχθηκαν, "με τη συνεργασία όλων και πάνω από όλα τις θυσίες του κυπριακού λαού, 18 μήνες μετά τον πλήρη εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών και τον κλονισμό του τραπεζικού συστήματος της χώρας", αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας αναφορές “για αλαλούμ της Κυβέρνησης και έλλειψη σοβαρότητας”.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρεται στις τέσσερις αναβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας μετά από 22 συνεχείς υποβαθμίσεις και στις τέσσερις διαδοχικές θετικές αξιολογήσεις από την Τρόικα, στην άκρως επιτυχή έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές μετά από τρία χρόνια, στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και των συνολικών καταθέσεων για πρώτη φορά από το 2011, στην άρση όλων των τραπεζικών περιορισμών για το εσωτερικό, στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων στο τραπεζικό μας σύστημα μέσω της άντλησης ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων και στην αύξηση στον αριθμό εγγραφής εταιρειών.

Επιπλέον, αναφέρεται σε σταθεροποίηση και πρώτη μείωση της ανεργίας η οποία τα προηγούμενα χρόνια ανήλθε από το 3% στο 15% και στο γεγονός ότι η ύφεση της οικονομίας αποδείχθηκε πολύ πιο ήπια από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί με την απόδοση του τελευταίου τριμήνου να είναι η καλύτερη από το Καλοκαίρι του 2011.

Στη γραπτή του δήλωση ο ΚΕ αναφέρει ότι “τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους”, προσθέτοντας, ωστόσο, πως “παρόλα αυτά οι προκλήσεις και οι δυσκολίες παραμένουν και ως εκ τούτου επιβάλλεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκ μέρους όλων”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση