ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τριάντα υποτροφίες από τη Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου

Εκδήλωση στο Δημοτικό Μεγάρο του Δήμου Αγίου Αθανασίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή παράδοσης υποτροφιών της Σχολικής Εφορείας Αμμοχώστου, στην αίθουσα Κώστας Σοφιανός του Δημοτικού Μεγάρου του Δήμου Αγίου Αθανασίου την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Η Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Cyprus Institute of Marketing και το UCLAN παρέδωσαν σε 30 δικαιούχους υποτροφίες τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε μεταπτυχιακά προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
 
Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου, μέλη της Σχολικής Εφορείας Αμμοχώστου και Αγίου Αθανασίου, εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και πολλοί δημότες.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κα. Κατερίνα Μηνά στο καλωσόρισμα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τα Πανεπιστήμια αλλά και προς τους υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν τις υποτροφίες. Τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα συνεχιστεί για να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια. Σε σύντομο χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής ανάφερε ότι η προώθηση της γνώσης είναι μονόδρομος και ότι η Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου μαζί με τα Πανεπιστήμια επιτελούν ένα σημαντικό έργο προς όφελος των παιδιών της Αμμοχώστου.

Ακολούθησε παρουσίαση της ιστοσελίδας της Σχολικής Εφορείας από τον Ανδρέα Βασιλείου, μέλος της Σχολικής Εφορείας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να δημιουργηθεί αυτή η πλατφόρμα ενημέρωσης αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους Αμμοχωστιανούς ανεξαρτήτου ηλικίας μέσω της ιστοσελίδας.
 
Στη συνέχεια παραδόθηκαν οι υποτροφίες από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και από τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων προς τους υποτρόφους (προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου). Η Χριστιάνα Χαντζηκωνσταντίνου ευχαριστώντας εκ μέρους των φοιτητών σημείωσε ότι όλα τα παιδιά είναι περήφανα για την Αμμοχωστιανή καταγωγή τους και ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν περήφανη τη πόλη τους. 

Τέλος, η σεμνή τελετή έκλεισε υπήρχε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακά και ελληνικά τραγούδια από την χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου υπό τη διεύθυνση  του Μαέστρου Νίκου Βήχα.    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση