ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Πάφο ανέλυσε το ΓΕΣΥ ο Πατσαλής

Συνεχίζει τις επαφές του στο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου

ΚΥΠΕ

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, συνεχίζοντας τη σειρά των επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, με όλους τους εμπλεκομένους φορείς στον τομέα της υγείας.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία υπήρξε πολύωρη και εποικοδομητική, ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων που απασχολούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς επί των βασικών αρχών των δύο μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων του τομέα της υγείας, τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), και στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η δημόσια διαβούλευση εμπίπτει στη σειρά δράσεων που το Υπουργείο Υγείας οργανώνει με στόχο την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου με όλους τους εμπλεκομένους φορείς. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η εξασφάλιση από το Υπουργείο Υγείας της κάθε δημιουργικής σκέψης και συνεισφοράς, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο, που είναι η εφαρμογή ενός ποιοτικού, αναβαθμισμένου και καθολικού σχεδίου υγείας για τους πολίτες του τόπου μας και η δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Του δημοσίου διαλόγου προηγήθηκε ξενάγηση του Υπουργού στους χώρους του νοσοκομείου και συζήτηση με το διευθυντικό προσωπικό θεμάτων που αφορούν στη συνεχή αναβάθμιση του νοσοκομείου και του εξοπλισμού του, με σκοπό το νοσηλευτήριο να αναβαθμιστεί και να καταστεί ανταγωνιστικό.

Ο νέος εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, είναι: 


• Υπερσύγχρονος Υπολογιστικός Τομογράφος
Δεκαέξι (16) τομών, αξίας περίπου €260.000  που επιτρέπει έγκαιρα και έγκυρα:
- διαγνωστικές εξετάσεις ολοκλήρου του σώματος,
- εξετάσεις ρουτίνας όσο και ειδικές εξετάσεις (δυναμικές, ελικοειδείς ή ογκομετρικές σαρώσεις),
- παιδιατρικές εξετάσεις τόσο ρουτίνας όσο και ειδικές,
- τρισδιάστατη απεικόνιση αγγείων (3D),
- αναίμακτη CT αγγειογραφία,
- εικονική ενδοσκόπηση
Με τη εγκατάσταση του νέου Υπολογιστικού Τομογράφου αναμένονται να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς, λόγω του μειωμένου απαιτούμενου χρόνου εξέτασης. Η εκπαίδευση του προσωπικού έχει ήδη ξεκινήσει και περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

• Σύστημα αρχειοθέτησης και αποστολής εικόνας
Εγκαταστάθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα και κόστισε €130.000. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος είναι πολλαπλά και ποικίλα, όπως:
- Τεράστια  εξοικονόμηση πόρων που δαπανούνταν για αγορά ακτινογραφικών πλακών (x-ray films) αφού πλέον θα εκτυπώνονται ψηφιακοί δίσκοι (CDs), που κοστίζουν περίπου το ένα εικοστό των ακτινογραφικών πλακών.
- Φύλαξη των διαγνωστικών εξετάσεων σε ηλεκτρονική μορφή.
- Δυνατότητα αποστολής των εξετάσεων σε ψηφιακή μορφή σε οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσηλευτήριο με τη χρήση Ευρυζωνικών γραμμών, για δεύτερη αν χρειαστεί, γνωμάτευση.

• Σύστημα υπερήχων για τις ανάγκες του Ακτινολογικού Τμήματος αξίας €25.000, που φέρει ως πλεονεκτήματα τη μείωση των λιστών αναμονής και  επιτρέπει τη διάγνωση τόσο ενηλίκων όσο και παίδων. Ειδικότερα επιτρέπει διάγνωση κοιλιακής χώρας, μικρών ανατομικών περιοχών, καρδίας.

• Κινητό ακτινογραφικό σύστημα, αξίας €24.000 με πλεονέκτη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση