ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Nippon Japanese (Λεμεσός)

Το sushi bar βρίσκεται στη μέση του open plan χώρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

To όνομα του έχει ταυτιστεί με το ποιοτικό ιαπωνικό φαγητό αφού από τότε που άνοιξε τις πύλες του, για πρώτη φορά στη Λάρνακα, η φήμη του διαρκώς μεγαλώνει. Όταν άνοιξε νέο κατάστημα στη Λεμεσό στον ίδιο χώρο με το ανάλογα φημισμένο Breeze Lounge Bar δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε μία δοκιμή.
 
Μπαίνοντας στο εστιατόριο παίρνεις την πρώτη γεύση ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια. Ο χώρος διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που από την πρώτη στιγμή αισθάνεσαι ότι περνάς σε ένα άλλο κόσμο από εκείνο τον πολύβουο και κατά κανόνα άτακτο που κυριαρχεί στις πόλεις. Την ταυτότητά του την αναγνωρίζεις  μέσα από το διακοσμητικό του προσανατολισμό που χαρακτηρίζεται από σαφή hi tech και πολυτελή στοιχεία συνδυασμένα με ρυθμό και λιτότητα με τα πιο φυσικά στοιχεία των ξύλινων λεπτομερειών των τραπεζιών. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος πλούσιος σε δομικές φόρμες και μοντέρνα χαρακτηριστικά που δένουν με αρμονία δημιουργώντας ένα minimal και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Το sushi bar βρίσκεται στη μέση του open plan χώρου, δίνοντας την ευκαιρία στον πελάτη να βλέπει την επιδέξια παρασκευή των πιάτων που παραγγέλνει. Η νότια πλευρά βλέπει στον εξωτερικό χώρο του Breeze Lounge Bar που ρίχνει τα μωβ και γαλάζια φώτα του στο νερό αφού «αιωρείται» πάνω από τη θάλασσα, φτιάχνοντας έτσι μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Στο τραπέζι μας βρίσκονταν έμπειροι «εραστές» του sushi αλλά και πρωτάρηδες, που χρειάστηκαν λίγη βοήθεια για τις επιλογές τους από τον κατάλογο, ο οποίος ήταν πλούσιος από signature πιάτα του εστιατορίου και αρκετές νέες προσθήκες. Με ποικίλα  maki, temaki, sashimi, tataki, ζεστά πιάτα και με μια συλλογή από σαλάτες και ορεκτικά η επιλογή ήταν δύσκολη. Ο Λούης Δημητρίου, εμπνευστής και διευθυντής του εστιατορίου, μας προσέγγισε φιλικά και μας πρόσφερε την πολύτιμη βοήθειά του. Ακολούθησε πανδαισία.

Πρώτο πιάτο στο τραπέζι, η πλούσια σαλάτα Okinawa με λαχταριστά κομμάτια sashimi να την απογειώνουν, με ένα θεϊκό dressing φρέσκου τζίντζερ, soya sause και λεμονιού. Στη συνέχεια έφτασαν δύο πιάτα με λεπτοκομμένες φέτες tataki τόνου και σολομού σε μια γευστική γλυκιά σάλτσα εσπεριδοειδών και λαυράκι μαριναρισμένο με δροσερή, λεμονάτη σάλτσα που κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και του σκεπτικιστή της παρέας. Τα υπέροχα dragon maki με την τραγανή γαρίδα και τις λωρίδες από αβοκάντο και sumo maki και μια συλλογή maki-έκπληξη με πολύχρωμα χαβιάρια, που όπως ανακαλύψαμε αργότερα δεν βρίσκονταν στο μενού αλλά φτιάχτηκαν ειδικά για την παρέα μας, σφράγισαν τη συμφωνία. Το κυρίως μενού έκλεισε με μαγειρεμένα μύδια, καθώς και με το θεϊκό Black cod με σάλτσα miso (μαριναρισμένο σε Mirin, Miso, κρασί Sake και ζάχαρη) ίσως ένα από τα πιο ντελικάτα, όμορφα και γευστικά πιάτα που έχουμε ποτέ γευτεί, δίνοντάς μας μια μικρή αλλά ικανοποιητική γεύση από τα ζεστά πιάτα του εστιατορίου.
Παρόλο που η λίστα των κρασιών ήταν εκτενής, επιλέξαμε παραδοσιακό σάκε το οποίο ήταν εξαίρετο. Για επιδόρπιο διαλέξαμε τις ζεστές φράουλες που έκλεισαν το γεύμα μας με μια γλυκιά νότα που εξισορρόπησε με το αρωματικό παγωτό που τις συνόδευε.

Οι γενικές μας εντυπώσεις από όλη την εμπειρία ήταν άριστες, με εξαίρεση τα άβολα stools που υπάρχουν στα ψηλά τραπέζια. Να σημειώσουμε πως στo εστιατόριο υπάρχουν επίσης κανονικά τραπέζια και τραπέζια με καναπέδες για όσους σκοπεύουν να περάσουν αρκετή ώρα στο χώρο πριν να επισκεφτούν το Breeze Club! Το εστιατόριο στη Λεμεσό, άνοιξε με αναθεωρημένες τιμές καταλόγου κάνοντάς το πιο προσιτό για συχνότερες επισκέψεις 

 

Ιnfo
Lounge Γεωργίου Α' 90, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός (μέσα στο Breeze Summer Club), τηλ. 70005868.


Από το περιοδικό MAN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση