ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέες δομές για κατοχύρωση της αξιοκρατίας στην ΕΦ

Προωθούνται νομοσχέδια που αφορούν τις προαγωγές την ιεραρχία και αφυπηρετήσεις

ΚΥΠΕ

έες διαδικασίες και δομές δηλώνει αποφασισμένος να προωθήσει ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης με στόχο να κλείσουν τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης και δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ισονομίας, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης στην Εθνική Φρουρά.

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται επιμονή. Συγκρουόμαστε με νοοτροπίες δεκαετιών αλλά πρέπει να προχωρήσουμε, είναι μονόδρομος γιατί αυτό το οφείλουμε και στη νέα γενιά και στην κοινωνία και στην πατρίδα μας» σημείωσε. Ο Υπουργός Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΦ Γεώργιο Μπασιακούλη είχε σήμερα συνάντηση με τον Α` Αντιπρόεδρο Γιώργο Βαρνάβα και αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ στα γραφεία του κόμματος.

Ο Υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση πάρα πολλών ζητημάτων, νομοθετικά, ζητήματα τα οποία για πάρα πολλά χρόνια παραμένουν σε εκκρεμή και δυσχεραίνουν όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της ΕΦ αλλά επιβαρύνουν και το ηθικό του προσωπικού.

Εξήγησε ότι υπάρχουν   σχετικά νομοσχέδια που αφορούν τις προαγωγές, ιεραρχία και αφυπηρετήσεις αξιωματικών, τους υπαξιωματικούς, τους ΕΠΥ, το ωράριο, τις στολές κ. ά.

Ανέφερε ακολούθως πως στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της αξιοκρατίας, θέμα στο οποίο, όπως σημείωσε, και με τη συμπαράσταση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, επιχειρείται όπως καθιερωθούν νέες διαδικασίες, νέες δομές, να κλείσουν παράθυρα που επέτρεπαν στο παρελθόν να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι μπορούν μέσα από γνωριμίες να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρνάβα  είπε ότι το μήνυμα της ΕΔΕΚ μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό είναι ότι τα θέματα άμυνας ποτέ δεν είχαν για την ΕΔΕΚ κομματικό χρωματισμό και πως τα θέματα άμυνας είναι εθνικά θέματα και ως εκ τούτου το κόμμα εκφράζει ικανοποίηση για την πρόθεση του Υπουργού για ενημέρωση και κατέθεσε παράλληλα εισηγήσεις και απόψεις σε ό,τι αφορά τα εν λόγω θέματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση