ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ύποπτες εξαφανίσεις λογιστικών βιβλίων σε κοινότητες

Έρευνα της Νομικής Υπηρεσίας κατά κοινοταρχών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων από μέρους κάποιων κοινοταρχών ερευνά η Νομική Υπηρεσία μετά από υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο πλαίσιο του οικονομικού ελέγχου σε κοινότητες προέκυψε ότι σε κάποιες από αυτές είχαν κάνει «φτερά» τα λογιστικά βιβλία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Μιχαηλίδης κοινοτάρχες που αποχωρούσαν από την θέση τους έπαιρναν μαζί τους και τα λογιστικά βιβλία κάτι που όπως είπε συνιστά ποινικό αδίκημα.
Σε κάποιες περιπτώσεις που η περίεργη εξαφάνιση λογιστικών βιβλίων έχει προωθηθεί στην Νομική Υπηρεσία για έρευνα οι κοινοτάρχες όπως είπε ο Γενικός Ελεγκτής προβάλουν τον ισχυρισμό ότι διαρρήκτης ή διαρρήκτες μπήκα στα γραφεία της κοινότητας και τα έκλεψαν.
 
Σε ιδιώτες ο οικονομικός έλεγχος των κοινοτήτων
Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης ο οικονομικός έλεγχος των κοινοτήτων θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση του όγκου εργασίας.

Ήδη ετοιμάζονται τα έγγραφα του σχετικού διαγωνισμού που όπως είπε θα προκηρυχτεί εντός Νοεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών από τις 350 κοινότητες της Κύπρου λογαριασμούς ετοίμασαν οι 250 και οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί λόγω φόρτου εργασίας και υποστελέχωση της υπηρεσίας.

Ερωτηθείς για την Κεντρική τράπεζα ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι ο έλεγχος είναι σχετικός λόγω απαγόρευσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΠΗΓΗ  ΚΥΠΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση