ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρνητικά τα πρώτα δείγματα από τον ιό Mers στα κατεχόμενα

Αισιοδοξία και για τις εξετάσεις στα υπόλοιπα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Λήξη συναγερρμού σήμαναν τα αποτελέσμα των εξειδικευμένων εξετάσεων που έγιναν στην Τουρκία στα πρώτα δείγματα που λήφθησαν από πρόσωπα που θεωρήθηκαν ότι προσβλήθηκαν από την ασθένεια κορονοιός (Μερς) στα κατεχόμενα.

Τα πρώτα τέσσερα δείγματα ήταν αρνητικά όπως και ακόμα ένα ΄που συνδέεται με την ηλικιωμένη που απεβίωσε στα κατεχόμενα.
Τις πληροφορίες της «Κ» επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας στη δικοινοτική ομάδα για την υγεία Λεωνίδας Φυλακτού. Επισημαίνεται ότι αναμένεται η ανάλυση σε άλλα πέντε δείγματα που στάλησαν στο εξειδικευμένο εργαστήριο στην Τουρκία, όμως όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες και αυτά αναμένεται να είναι αρνητικά.

Σημειώνεται ότι και τα δέκα πρόσωπα συνταξίδεψαν στην ίδια πτήση από τη Μέκκα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού (MERS) στα κατεχόμενα, ο Υπουργός Υγείας είπε πως το πρωί έχει ενημερωθεί μέσω των Τεχνικών Επιτροπών ότι έχουν βγει τα αποτελέσματα για τα 5 από τα 10 ύποπτα περιστατικά για MERS και είναι φυσιολογικά.

“Αυτό”, ανέφερε, “είναι καθησυχαστικό, όμως, θα πρέπει να πούμε ότι και σε αυτή την περίπτωση και σε αυτή την πιθανή επιδημία το Υπουργείο Υγείας έχει σχέδιο δράσης και έχει προγραμματισμένα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν ανά πάσα στιγμή, που υπάρξει περιστατικό MERS στα κατεχόμενα. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση