ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέτρα κατά της λαθροθηρίας λαμβάνει η Κυβέρνηση

Μήνυμα του Σωκράτη Χάσικου στους κυνηγούς

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για πάταξη της λαθροθηρίας, διαβεβαίωσε απόψε ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος σε χαιρετισμό στη χοροεσπερίδα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου και Διατήρησης Άγριας Ζωής.

Στο χαιρετισμό που διάβασε ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου . Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο κ. Χάσικος ανακοίνωσε μέτρα που αποφασίστηκαν πρόσφατα σε συνάντηση που ο ίδιος είχε με την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Αποφασίστηκε ότι μετά το τέλος της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου, θα παραχωρηθούν στους κυνηγετικούς συλλόγους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, πενήντα χιλιάδες περδίκια νεαρής ηλικίας για μεγάλωμα και απελευθέρωση τους στους βιοτόπους της περιοχής ευθύνης τους, θα ολοκληρωθεί και  εφαρμοσθεί, το συντομότερο δυνατό, το νέο διαχειριστικό σχέδιο για το λαγό, θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες των αρχών για πάταξη της λαθροθηρίας των επιδημητικών και μεταναστευτικών θηραμάτων και θα γίνει δημόσια έκκληση προς τους Δικαστές για επιβολή αυστηρότερων ποινών σε περιπτώσεις λαθροθηρίας.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε ακόμη ότι για τη βελτίωση των οικονομικών πόρων της Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ., το Υπουργείο προχώρησε σε σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας το 2014, δίνοντας τη δυνατότητα στους κυνηγούς να δίδουν χορηγία στον κυνηγετικό σύλλογο της επιλογής τους και στη συνέχεια και στην Ομοσπονδία,  χωρίς επιπρόσθετο κόστος, μέσω της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών κυνηγίου.

 

 

 

.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση