ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο τραπέζι οι μεταγραφές Κυπρίων φοιτητών εντός Ελλάδας

Συζητήθηκαν σε συνάντηση των Υπουργών Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας

ΚΥΠΕ

Το θέμα της πραγματοποίησης μεταγραφών Κυπρίων φοιτητών, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, από ένα ελληνικό πανεπιστήμιο σε άλλο, όπως και εκείνο της φοίτησης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ελλαδιτών στρατιωτών που εκτίουν τη θητεία τους στην Κύπρο, συζητήθηκαν μεταξύ των υπουργών Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου σε συνάντησή τους στην Αθήνα.


Οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Κώστας Καδής αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για τα έτη 2011-2016. Οι δύο πλευρές όρισαν Μεικτή Επιτροπή για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Μνημονίου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μπορούν και οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα να παίρνουν μεταγραφή για σπουδές σε άλλη πόλη από εκείνη στην οποία εισήχθησαν, ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συμφώνησε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες και τα ίδια κριτήρια που ισχύουν και για όλους τους Ελλαδίτες φοιτητές. Ακολούθως, ο κ. Καδής ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για την πορεία εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου και προσκάλεσε τον κ. Λοβέρδο να πραγματοποιήσει  επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, εντός του 2015.

Για το θέμα της φοίτησης των Ελλαδιτών φαντάρων στη Μεγαλόνησο, συζητήθηκε θετικά η πρόταση του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κύπρου για παροχή προπτυχιακών μαθημάτων. Εξετάζεται η αναγνώριση των μαθημάτων αυτών από τα ελληνικά πανεπιστήμια όπου και θα μπορούν όσοι εθνοφρουροί το επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους όταν ολοκληρώσουν την θητεία τους.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Πολιτισμού  και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου.

Συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης της  πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας, θέματα προβολής πολιτιστικών παραγωγών και η ανάπτυξη κοινών προσπαθειών για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Η κ. Γκερέκου αποδέχτηκε μετά χαρά, όπως είπε, την πρόσκληση να επισκεφθεί και αυτή την Κύπρο την ερχόμενη χρονιά.

 

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση