ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν έχουν τσίπα πάνω τους

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Δεν βρέθηκε ούτε ένας να αντιδράσει. Κανένας απολύτως. Ένας που να εκφράσει μια άλλη άποψη. Να φανεί λιγάκι πιο ευαίσθητος. Να σκεφτεί έστω και στο ελάχιστο τους δύσμοιρους πολίτες. Να δείξει ότι έχει κάποιο ίχνος τσίπας επάνω του. Να αντιδράσει βρε αδελφέ, να σηκωθεί από το έδρανό του και να φωνάξει στους υπολοίπους ένα «έλεος βρε συνάδελφοι, και λίγη ντροπή δεν βλάφτει». Τίποτα. Κανένας απολύτως. Αντιθέτως. Ήταν το μοναδικό σημείο στο οποίο όλοι τους έμοιαζαν στην ίδια πορεία πλεύσης.

Και ενώ τις προηγούμενες ώρες μας έβγαλαν την πίστη με τους βαρυσήμαντους λόγους τους και τις αντιπολιτευτικές τους κορώνες, όταν ήρθε η ώρα και η στιγμή που έπρεπε να ψηφίσουν την κρατική χορηγία που θα πάρουν φέτος τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ξαφνικά τους έπιασε όλους η μουγγαμάρα. Ξέχασαν και τις αντιπολιτευτικές τους φανφάρες, ξέχασαν και την κοινωνική ευαισθησία για την απουσία της οποίας επέκριναν τον προϋπολογισμό, ξέχασαν και την αιματηρή λιτότητα, ξέχασαν και την κρίση, ξέχασαν και ποιοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης.


Μάλιστα, αγαπητοί αναγνώστες. Αυτοί είναι οι βουλευτές μας. Αυτά είναι τα κόμματά μας. Και αυτή είναι η κυβέρνησή μας. Ο κατά τ’ άλλα αυστηρότατος υπουργός Οικονομικών που μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι διανύουμε εποχές λιτότητας και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρει μπροστά ο τόπος παρά να πετσοκόβουν λεφτά από τις τσέπες μας, για κάποιο ανεξήγητο και μυστήριο λόγο δεν έκοψε ούτε ένα σεντ από την κρατική χορηγία των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ούτε ένα. Και για να το θέσω πιο λιανά ώστε να το εμπεδώσουμε όλοι μας, τα κόμματα θα πάρουν φέτος την ίδια ακριβώς χορηγία που πήραν και πέρυσι: 6.860.451 ευρώ!

Σημειώστε τον αριθμό στα τεφτέρια σας για να μην τον ξεχάσετε την ώρα που θα σας καλέσουν αυτοί οι ίδιοι κύριοι να πάτε να τους ψηφίσετε. Έτσι για να θυμάστε ότι την ίδια ώρα που κόπηκαν οι συντάξεις σας, κόπηκαν μισθοί σας, κουρεύτηκαν οι καταθέσεις σας, στέναξαν τα νοικοκυριά σας, στριμώχτηκε η καθημερινότητά σας, περιορίστηκε ο ύπνος σας, τα κόμματα δεν έπαθαν ούτε την ελάχιστη ζημιά. Καμία οικονομική επίπτωση. Απολύτως καμία. Ούτε ένα σεντ. Έστω για το θεαθήναι. Έστω για να κρατηθούν τα προσχήματα ή για να ρίξουν λίγη στάχτη στα μάτια σας. Τίποτα απολύτως. Ο κύριος υπουργός Οικονομικών που εδώ και καιρό πετσοκόβει ό,τι περνάει από την αρμοδιότητά του, θεώρησε πως για τη χορηγία των κομμάτων δεν χρειάζεται να βγάλει καν τσιμπίδα.

Και από την άλλη οι κύριοι βουλευτές που εδώ και μήνες προσπαθούν να μας πείσουν πόσο τους νοιάζει που ο κόσμος δεινοπαθεί, δεν τους πέρασε καν ξυστά από το μυαλό να εισηγηθούν από μόνοι τους να κοπεί ένα μέρος από αυτή την –τεράστια έτσι και αλλιώς– χορηγία για να δείξουν και εμπράκτως ότι έχουν συναίσθηση τι περνάει ο κόσμος. Αντιθέτως! Απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι το μόνο που τους καίει είναι η θέση τους, η αντιπαράθεσή τους και τα ποσοστά τους. Διότι αν πραγματικά είχαν συναίσθηση της ευθύνης τους για το τι τραβάει ο κόσμος τότε θα είχαν και το ήθος να εισηγηθούν την αποκοπή της δικής τους χορηγίας. Και μην ακούσω το επιχείρημα ότι χρειάζονται αυτά τα χρήματα προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους, γιατί εκεί είναι που θα καλέσω τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων για να εξετάσουν όποιον ακόμα πιστεύει πως τα συγκεκριμένα κόμματα επιτέλεσαν το οποιοδήποτε χρήσιμο προς τη χώρα έργο. Το μόνο έργο που επιτέλεσαν ήταν να ανοίξουν τις πόρτες στη διαπλοκή και στη διαφθορά και να κάνουν τα στραβά μάτια στο γλέντι εκατομμυρίων που εξελισσόταν εις βάρος μας. Και απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχουν κανένα στόχο να αλλάξουν έργο. Διότι αν είχαν, θα είχαν και την ευαισθησία να κόψουν κατιτίς και από τη δική τους τσέπη.

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση