ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαρρήξεις και κλοπές διερευνά η Αστυνομία Πάφου

ΚΥΠΕ

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον 33χρόνου εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ο 33χρονος φέρεται να παραδέχτηκε στους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου την εμπλοκή του σε τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Νίκο Τσαπή. Ο κ. Τσαπής είπε ότι αναμένεται πως με βάση τα στοιχεία και τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις διαρρήξεων.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως αξιολογώντας την πληροφορία που εξασφαλίστηκε, μέλη του κλιμακίου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προχώρησαν στη σύλληψη του 33χρονου σχετικά με πρόσφατες υποθέσεις διαρρήξεων που διαπράχθηκαν στην Επαρχία Πάφου.

Μετά από έρευνα που έγιναν στην οικία του 33χρονου εντοπίστηκαν - όπως είπε- τρία αεροβόλα τα οποία είχαν σβησμένα τους αριθμούς εγγραφής. Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως τα δύο απ’ αυτά έχουν ήδη αναγνωριστεί ότι κλάπηκαν σε δύο διαρρήξεις που έγιναν πρόσφατα στην Πάφο.

Επίσης σε χώρο που χρησιμοποιεί ο 33χρονος έγινε έρευνα και εντοπίστηκε αρκετός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, “και  αυτός ο εξοπλισμός αναγνωρίστηκε ότι προέρχεται από δύο υποθέσεις διαρρήξεων εργοστασίων ζαχαροπλαστικής που έγιναν πρόσφατα στην Πάφο.”

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν προκύψει φαίνεται ότι ο 33χρονος συνδέεται με 4 υποθέσεις διαρρήξεων, είπε. Ο ίδιος ανακρινόμενος παραδέχτηκε την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές, πρόσθεσε. Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Τσαπής σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος οφείλονταν η έκρηξη που προκλήθηκε χθες βράδυ σε οικία στα Κονιά της Επαρχίας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην κύρια είσοδο της κατοικίας αλλά και στο εσωτερικό ενώ το ύψος των ζημιών δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, όπως είπε. Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή, μετά την έκρηξη άρχισαν αμέσως εξετάσεις και έρευνες από την Αστυνομία και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία είχαν εντοπιστεί και θα τύχουν περαιτέρω εξετάσεων.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε ακόμη πως ο 63χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας απουσιάζει στο εξωτερικό και αναμένεται η λήψη γραπτής κατάθεσης από τον ίδιο έτσι ώστε να καθοριστεί η παραπέρα πορεία των εξετάσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση