ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινάει την έκδοση βιομετρικών ταυτοτήτων η Κυβέρνηση

ΚΥΠΕ

Άμεσα προχωρεί η Κυβέρνηση στην έκδοση νέων ταυτοτήτων με βιομετρικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν ήδη εξαντληθεί οι παλιές ταυτότητες.

Το θέμα θα οδηγηθεί προς έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενης Πέμπτης. Σήμερα, το θέμα του κόστους έκδοσης των νέων ταυτοτήτων συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάνος Λαμάρης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί οριστικά στην έκδοση ταυτοτήτων με βαρομετρικά χαρακτηριστικά.

Το κόστος έκδοσης ταυτότητας με βιομετρικά χαρακτηριστικά για πρώτη φορά ανέρχεται στα 30 ευρώ και κάθε αντικατάσταση θα έχει κόστος 30 ευρώ, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής.  Η Κυβέρνηση είχε εισηγηθεί κόστος έκδοσης 30 ευρώ με κλιμακωτή αύξηση του τέλους έκδοσης για την αντικατάσταση της ταυτότητας σε περίπτωση απώλειας στα 50 ευρώ για την πρώτη αντικατάσταση, στα 65 για τη δεύτερη και στα 90 ευρώ για την τρίτη. Η Επιτροπή εισηγείται το κόστος έκδοσης να είναι 20 ευρώ για τους ανήλικους, των οποίων η ταυτότητα λήγει κάθε πέντε χρόνια.

Αυτή τη στιγμή το κόστος για έκδοση ταυτότητας είναι 20 ευρώ με το ποσό να διπλασιάζεται σε κάθε αντικατάσταση ταυτότητας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση