ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκπρόσωπος: Ικανοποιητικό, υπό τις περιστάσεις, το ψήφισμα

ΚΥΠΕ

Η Λευκωσία θεωρεί ικανοποιητικό, υπό τις περιστάσεις, το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που υιοθέτησε χθες ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σημειώνοντας πως "η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στήριξε τις θέσεις της Λευκωσίας και συμμερίζεται τον τρόπο προσέγγισης του όλου θέματος".

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει την υιοθέτηση του ψηφίσματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «υπό τις περιστάσεις, με μια αρνητική έκθεση του Γενικού Γραμματέα που δεν αντικατόπτριζε την πραγματικότητα, με τις επιδιώξεις της Τουρκίας - να θέλει να υπάρχουν αναφορές στη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, να ελαχιστοποιηθούν οι αναφορές στο θέμα των αγνοουμένων, να υπάρξουν αναφορές στους φυσικούς πόρους της Κύπρου - θεωρούμε ότι το ψήφισμα είναι ικανοποιητικό".

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε, ωστόσο, παράλληλα, πως "αν δεν υπήρχαν αυτά τα δεδομένα, δηλαδή η αρνητική έκθεση από πλευράς ΓΓ, το ψήφισμα δεν θα μας ικανοποιούσε".

Σημείωσε ακόμη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στήριξαν τις θέσεις της Λευκωσίας και συμμερίζονται τον τρόπο προσέγγισης του όλου θέματος, επισημαίνοντας πως αυτό "είναι και μια ένδειξη του τρόπου που η Λευκωσία κινείται".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση