ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς νέα μείωση επιτοκίων η Ελληνική Τράπεζα

Στη Γενική Συνέλευση ενδέχεται να ανακοινωθούν περαιτέρω μειώσεις στα στεγαστικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αλυσιδωτές φαίνεται πως είναι οι αντιδράσεις μετά τη μείωση των επιτοκίων που εξήγγειλε καταρχήν η Κεντρική Τράπεζα και εν συνεχεία οι τράπεζες με τη σειρά τους. Η Τράπεζα Κύπρου, ανακοίνωσε τη μείωση όλων των βασικών επιτοκίων της κατά 1%, χωρίς καμία εξαίρεση, σημειώνοντας ότι «το όφελος και αφορούσε σε όλα τα ενεργά δάνεια που συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελληνική που ακολούθως στα μέσα Φεβρουαρίου ανακοίνωσε μείωση επιτοκίων  και για τα εξυπηρετούμενα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Τράπεζας στις 27 του μήνα, θα ανακοινωθεί αφενός μεν το οργανόγραμμα της τράπεζας όπως το σχεδίασε ο CEO Bert Pijls και θα αφορά την πλήρωση θέσεων στελεχών που αποχώρησαν από το Συγκρότημα, θα δοθούν απαντήσεις αναφορικά με ενδεχόμενη εξαγορά (με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο κυρίως για εξαγορά χαρτοφυλακίων), τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το 2015-16 η τράπεζα αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ίσως την Παρασκευή ανακοινωθεί και νέα μείωση των στεγαστικών επιτοκίων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής το Συγκρότημα ακολούθησε ναι μεν την τακτική που ακολούθησαν και οι άλλες τράπεζες με τη γενικότερη μείωση επιτοκίων αλλά πλέον θα εξετάσουν κάθε επιτόκιο ξεχωριστά ξεκινώντας από τα στεγαστικά, εξού και η σκέψη της σχετικής ανακοίνωσης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ομίλου για το 2014. 

Πουλήθηκε και το κτίριο στη Ρωσία
Σε πλήρες ξεκαθάρισμα των εργασιών της στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Ρωσία, έχει ήδη προχωρήσει όπως είναι γνωστό η Ελληνική Τράπεζα εφόσον πούλησε τις εργασίες της μέσω της Limited Liability Company Commercial Bank “Hellenic Bank.

Πλέον η Ελληνική δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, ενώ πριν μερικές μέρες πουλήθηκε και το κτίριο που διατηρούσε το συγκρότημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ηχηρή αλλαγή στρατοπέδου στις κυπριακές τράπεζες

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση