ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Insights Conference 2015 (Λευκωσία 28-29 Μαρτίου)

Ένα πρωτοποριακό συνέδριο για τα δεδομένα της Κύπρου που δεν πρέπει να χάσετε.

To Insights Conference 2015, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29 Μαρτίου) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, αποτελεί πρωτιά για τα δεδομένα της χώρας μας αναφορικά με την κατάρτιση πάνω στις Διασπαστικές Καινοτομίες, στα Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα και στον Κόσμο των Νεοφυών Επιχειρήσεων. Σε αυτό θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 ομιλητές παγκοσμίου φήμης, ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει ενεργά, μιας και το Insights Conference έχει διαδραστική φύση. 

Μιλώντας σχετικά με το Συνέδριο, ο Μιχάλης Στρούθος, Executive Board Member, Cypriot Enterprise Link, Co-Founder, Cocoon Creations, μας έδωσε τις πιο κάτω χρήσιμες πληροφορίες.

Ποιος είναι ο σκοπός του συνέδριου;
Το Insights Conference αποσκοπεί στην παροχή ενός συνδυασμού πρακτικών και θεωρητικών γνώσεων σχετικές με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, σε ένα κοινό πεινασμένο για γνώση. Το συνέδριο ακόμα στοχεύει στο να ενώσει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκηνής αλλά και του ταχύτατα αναπτυσσόμενου πλέον Κυπριακού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (Startups). Για πρώτη φορά στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία θα έχει κάποιος την ευκαιρία για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο να επιλέξει από μία τεράστια γκάμα εργαστηρίων, ομιλιών, συζητήσεων και ντιμπέϊτ, φτιάχνοντας έτσι ένα συνέδριο στα μέτρα του. Αυτό είναι ένα πρωτοποριακό, για τα Κυπριακά δεδομένα, συνέδριο καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί στο μικρό μας νησί συνέδριο παρόμοιου μεγέθους, σχετικό με την επιχειρηματικότητα, στο παρελθόν. Τέλος, να αναφέρω ότι το Insights Conference δεν είναι άλλο ένα συνέδριο επιχειρηματικότητας. Είναι πάνω από όλα η προσπάθεια, η επιμονή και το μεράκι μιας ομάδας παιδιών που από 12 πλέον έχουν γίνει πολύ περισσότεροι και στηρίζουν καθημερινά και έμπρακτα το νεαρό αλλά πολλά υποσχόμενο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων της Κύπρου.

Ποια θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν;
Η θεματολογία του συνεδρίου περιστρέφεται γύρω από τρεις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι οι Διασπαστικές Καινοτομίες (Industry Disruption), στο οποίο οι ομιλητές μας θα επικεντρωθούν στο πως διάφορες επιχειρήσεις κατάφεραν με καινοτόμες λύσεις να ανατρέψουν τα δεδομένα στο τομέα τους. Δεύτερος πυλώνας του συνεδρίου είναι τα Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα (Entrepreneurial Environments), όπου οι ομιλητές θα εστιάσουν στο πως το οι νομοθεσίες, οι κυβερνητικές δράσεις και οι τρόποι παροχής χρηματοδότησης μπορούν να επηρεάσουν την δημιουργία, εξέλιξη και επιτυχία του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων σε μια χώρα. Τρίτος και τελευταίος πυλώνας είναι ο Κόσμος των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup World). Σε αυτή τη θεματολογία οι ομιλητές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα δώσουν συμβουλές για το τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αποφύγει μια νεοφυής επιχείρηση για να επιβιώσει και να πετύχει. Παράλληλα με τους τρείς πυλώνες στο προθάλαμο του συνεδρίου θα διεξάγεται έκθεση όπου Κυπριακές νεοφυείς εταιρείες θα προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Έχουμε ακούσει για την παρουσία αρκετών ομιλητών από όλο τον κόσμο, που αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες στον τομέα τους.
Ναί! Στο συνέδριο θα έχουμε καλεσμένους 35 ομιλητές παγκοσμίου εμβέλειας που ταξιδεύουν από όλο το κόσμο (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο). Η επιλογή των ομιλητών έγινε με γνώμονα, την εμπειρία στον τομέα, τις γνώσεις, τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες τους. Η εθνικότητά τους δεν συνάδει πάντα με τις αγορές που αποφάσισαν να ενταχθούν, κάνοντάς τους ιδανικούς ομιλητές για να μεταφέρουν αντικειμενικά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετώπισαν στην πορεία τους. Μέσα στους ομιλητές μας περιλαμβάνονται ο Δρ. Gunter Pauli, συγγραφέας του βιβλίου Blue Economy, ο Christiano Betta από τη Braintree (a Paypal Company) και ο Jack Smith, συνιδρυτής της Vungle και του Shyp ($25+ εκατομμύρια σε επενδύσεις), που ταξιδεύει από Silicon Valley. Η λίστα των Κυπρίων ομιλητών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Γιάννη Γαβριηλίδη του Covve, τον Χρύσανθο Χρυσάνθου της Notion Capital, τον Αλέξη Πιπερίδη του proto.io, την Ελένη Πολυδώρου της Polydorou Designs και τον Denis Κωνσταντίνου του Funifi.

Με ποιους τρόπους θα μπορεί να συμμετάσχει το κοινό;
Στο συνέδριο θα τρέχουν παράλληλα οι τρείς θεματικοί πυλώνες και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τι να παρακολουθήσουν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους. Η διαδραστική φύση του Insights Conference το κάνει μοναδικό στο είδος του, φτιαγμένο για να προσεγγίσει κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει για την επιχειρηματικότητα πέραν της επιφάνειας. Είναι ιδανικό για κάθε ηλικία και κάθε ακαδημαϊκό υπόβραθρο. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν απευθείας επαφή με τους ομιλητές μέσω των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους κατά τη διάρκεια των ομιλιών και των ανοικτών συζητήσεων.

Από πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς εισιτήρια για το συνέδριο;
Ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.insightscon.com όπου μπορεί να δει το πρόγραμμα του συνεδρίου, τα βιογραφικά όλων των ομιλητών και να προμηθευτεί τα εισιτήρια του για το συνέδριο.

 

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση