ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντάσεις έξω από τη Βουλή για τη ψηφοφορία της αφερεγγυότητας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε να λαμβάνει από το πρωί η Αστυνομία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι έξω από τη Βουλή και μπροστά από το κυπριακό μουσείο από τα οργανωμένα σύνολα που διαμαρτύρονται έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά του νόμου για τις εκποιήσεις και του πλαισίου αφερεγγυότητας, για το οποίο θα ψηφίσει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα με τα οποία καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα υπό συζήτηση νομοσχέδια με συνθήματα όπως "όχι στο νομοσχέδιο του ξεπουλήματος της πατρίδας μας", "εκποίηση ίσον τουρκοποίηση" και "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στο δρόμο που περνά έξω από κυπριακό μουσείο όπου απέκοψαν την τροχαία κίνηση. Στο χώρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Στην διαδήλωση συμμετέχουν αρκετά οργανωμένα σύνολα, όπως ο ΣΥΜΕΑ, το Κίνημα κατά των Εκποιήσεων, το κίνημα ΕΥΝΟΜΙΑ, ο Σύνδεσμος Δανειοληπτών και άλλοι.

Συμπλοκές έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων 
Συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν πριν από λίγο. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου που τους απέτρεπε να εισέλθουν στο χώρο έξω από τη Βουλή και η Αστυνομία τους απέκρουσε, Διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στη συνέχεια ότι δέχθηκαν κτυπήματα από τους αστυνομικούς.

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται σε τεταμένο κλίμα. Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν ρίξει ξύλινο ομοίωμα φερέτρου στο οποίο αναγράφετο η ερώτηση "θα ψηφίσεις ναί;".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε να λαμβάνει από το πρωί η Αστυνομία, ενόψει των διαμαρτυριών που έχουν ανακοινωθεί για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, που πρόκειται να συζητηθεί κατά την έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Η συνεδρία αναμένεται να αρχίσει λίγο μετά τις 16.00.

Ο δρόμος μπροστά από το Κοινοβούλιο έχει κλείσει με οδοφράγματα, ενώ μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει αναλάβει τη φύλαξη του κοινοβουλίου.

Γύρω στις 15.00 άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι διαδηλωτές στο χώρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση