ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eντείνει τον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων η ΠΕΟ

«Συναγερμός για τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά»

ΚΥΠΕ

Η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σε χθεσινή της συνεδρία όπου αξιολόγησε την πορεία που ακολουθεί η Κυβέρνηση με την επίσπευση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, αποφάσισε να εντείνει τον αγώνα της «για την αποτροπή του ξεπουλήματος αυτών των πολύ σημαντικών και στρατηγικής σημασίας Οργανισμών για την οικονομία και την ανάπτυξη».

«Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καταθέσει Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την παραχώρηση των εμπορικών δραστηριοτήτων της Αρχής Λιμένων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και η ετοιμασία Νομοσχεδίου για τη μετατροπή της CYTA σε ιδιωτική εταιρεία, σήμανε συναγερμό για τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Ο οργάνωση αναφέρει ότι οι εξελίξεις αυτές δεν θα πρέπει να αφήσουν ασυγκίνητες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θα πρέπει με κάθε τρόπο να θέσουν φρένο στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών που ζημιώνουν τον τόπο.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ανέλαβε πρωτοβουλία για συναντήσεις με πολιτικά κόμματα στα οποία θα εξηγήσει τις θέσεις της και θα τα καλέσει μεταξύ άλλων να αναστείλουν την εφαρμογή του Νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι Κλαδικές Επιτροπές της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στους τρεις μεγάλους Οργανισμούς πρότειναν ήδη στις άλλες Συντεχνίες τη λήψη μέτρων αντίδρασης και θα συνεργασθούν με όσες από αυτές είναι έτοιμες να το πράξουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση