ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κενά στον ποινικό φάκελο Ρίκκου εντόπισε ο Στεφάνου

Ο Γ. Εισαγγελέας διόρισε δυο νέους ποινικούς ανακριτές για νέες καταθέσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μόνο έτοιμος δεν φαίνεται να είναι ο ποινικός φάκελος που αφορά τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου μετά και το πέρας των ποινικών ανακρίσεων από τον Παναγιώτη Καλλή.

Ο Δημόσιος Κατήγορος Ηλίας Στεφάνου ο οποίος διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να μελετήσει το πόρισμα του Παναγιώτη Καλλή φαίνεται να εντοπίζει κενά αλλά και την ανάγκη λήψης νέων καταθέσεων προτού συνταχθεί το κατηγορητήριο το οποίο θα κατατεθεί στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος ο Κώστας Κληρίδης με εισήγηση του κ. Στεφάνου προχώρησε στο διορισμό δυο ποινικών ανακριτών οι οποίοι όπως υποστηρίζεται θα συνεχίσουν την διερεύνηση των καταγγελιών περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού λαμβάνοντας επιπρόσθετες καταθέσεις.

Εξέλιξη που επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ στην έντυπη «Κ» της περασμένης Κυριακής ότι θα αργήσει αρκετούς μήνες η όλη υπόθεση να φθάσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι ανακριτές που διορίσθηκαν είναι δυο πρώην μέλη της αστυνομίας. Ο Παναγιώτης Πελαγίας και ο Θανάσης Σωκράτους.

Μετά το φθινόπωρο η ακρόαση της υπόθεσης Ρίκκους

Όπως είχε αναφέρει η κυριακάτικη "Κ" με  βάση το διαδικαστικό που θα ακολουθηθεί, ο κ. Στεφάνου θα μελετήσει τα στοιχεία που του έχουν δοθεί –οι πληροφορίες της «Κ» λένε ότι η μελέτη τους έχει αρχίσει– και στη συνέχεια θα υποβάλει τις εισηγήσεις του προς τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα, εάν δεν προκύψουν άλλες ανάγκες, όπως π.χ. η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων. Νομικοί κύκλοι επισήμαναν στην «Κ» ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα είναι ισχυρό το ενδεχόμενο, εάν τελικά καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, η εκδίκασή της να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.

Το κατά πόσο θα προχωρήσει τάχιστα η υπόθεση Ερωτοκρίτου, όπως μας υποδείχθηκε, θα εξαρτηθεί από τον όγκο εργασίας του Δικαστηρίου και αν θα δοθεί προτεραιότητα. Να σημειωθεί ότι τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα διορισθούν οι νέοι πρόεδροι και τα μέλη των Κακουργιοδικείων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση