ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κουγιάλης: Θετικά θα κλείσει το θέμα του χαλουμιού

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι το θέμα του χαλουμιού θα κλείσει σύντομα  και με θετική εξέλιξη για μας, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης σε δηλώσεις του σήμερα στην Πάφο.

Ο κ. Κουγιάλης σημείωσε πως δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να πείσουμε, όπως είπε, ότι αυτό το προϊόν είναι δικό μας, λέγοντας ωστόσο πως στην πορεία το θέμα μετεξελίχθηκε σε πολιτικό θέμα .

Πρόσθεσε επίσης, πως για την Κυβέρνηση το θέμα του χαλουμιού αποτελεί ένα τεχνικό θέμα δηλώνοντας παράλληλα πως η Κυβέρνηση έχει φροντίσει να διευκολύνει τους Τουρκοκύπριους να παράξουν χαλούμι έχει περιλάβει τη λέξη «χελί» που είναι το προϊόν που ήδη παράγουν. Εχουμε περιλάβει ως γεωγραφική περιοχή παρασκευής  του χαλουμιού ολόκληρη την Κύπρο ακόμη και εκεί που δεν ισχύει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι έχουν ληφθεί  όλα τα μέτρα ούτως ώστε να κατοχυρώσουμε ένα προϊόν υψηλής αξίας το οποίο θα μπορούν να παρασκευάζουν όλοι οι Κύπριοι παραγωγοί Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο και πουθενά αλλού, συμπλήρωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση