ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η βόλτα Αναστασιάδη-Ακιντζί στα social media

Πως τη μετέφρασαν οι χρήστες και τι κατέγραψαν από το Σάββατο μέχρι σήμερα

Η βόλτα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής πλευράς Μουσταφά Ακιντζί το Σάββατο στη Λήδρας, άφησε δυο λογιών εντυπώσεις. Από τη μια υπήρχαν εκείνοι που την είδαν με καλό μάτι και όχι μόνο. Οι απλοί πολίτες που ακολούθησαν τους δυο ηγέτες, δήλωσαν στα ΜΜΕ τον ενθουσιασμό τους και γενικότερα ότι επρόκειτο για ένα καλό πρώτο βήμα για το μέλλον. Το ίδιο και ο κόσμος των οποίων χαιρέτησαν κατά τη βόλτα τους οι Αναστασιάδης-Ακιντζί.

Ο καφές, που όπως σημειώθηκε δεν ήταν τούρκικος, ούτε ελληνικός αλλά κυπριακός μαζί με τη Ζιβανία, έδωσαν στην παρέα τη δυνατότητα να χαλαρώσει, στους παριστάμενους να «βγάλουν» συμπεράσματα και στις εφημερίδες ένα καλό παραπολιτικό εφόσον η φωτογραφία με τα κεράσματα «έπαιξε» όλο το Σαββατοκύριακο.

Τα ΜΜΕ με τη σειρά τους, και κυρίως οι εφημερίδες, προσπάθησαν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση τόσο στους τίτλους όσο και στα ρεπορτάζ τους, εκτός από τον Πολίτη που πήγε ένα βήμα παραπέρα γράφοντας ότι οι δυο ηγέτες κατάργησαν την πράσινη γραμμή εφόσον πέρασαν από τη μια πλευρά στην άλλη χωρίς διατυπώσεις.

Αντιπαραθέσεις στα social media

Αναπόφευκτος ήταν και ο σχολιασμός της βόλτας των Αναστασιάδη και Ακιντζί και στα social media, με το Twitter κατά πρώτο λόγο να δίνει το στίγμα της αντιπαράθεσης. Βασικό σημείο αναφοράς από πολλούς χρήστες ήταν το ότι «βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα» και πως «μια βόλτα είναι απλά μια βόλτα και τίποτα παραπάνω».

Σε αυτό το πνεύμα, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις από χρήστες του Twitter που κινήθηκαν στα όρια της ιδεολογικής διαμάχης, όταν στο Facebook από την άλλη, έκαναν την εμφάνισή τους εκατοντάδες φωτογραφίες από τη Λήδρας με σχόλια κυρίως θετικά.

Δέσποζαν δε την ίδια ώρα και οι selfies των χρηστών έχοντας στα μετόπισθεν τους δυο ηγέτες, ενώ ορισμένοι σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν και από τον Αναστασιάδη και από τον Ακιντζί να ποζάρουν για φωτογραφία. Από την άλλη, ήδη από την Κυριακή, αρθρογράφοι γνώμης σε εφημερίδες τάχθηκαν υπέρ της πλευράς που θέλει σημειολογικά την βόλτα να σημαίνει πολλά περισσότερα από απλή ψυχαγωγία αλλά όπως γίνεται αντιληπτό, υπήρχαν και εκείνοι που θέλησαν γράφοντας στον Τύπο να «προσγειώσουν» εκείνους που πλέουν σε πελάγη ευτυχίας βλέποντας πως οι καταρχήν φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο ηγετών είναι μια κάποια εγγύηση για τη λύση του Κυπριακού.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση