ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωπαϊκά προγράμματα στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς

Στο πλαίσιο του Erasmus +

Δελτίο Τύπου

Στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς υλοποιούνται από τον περασμένο Σεπτέμβρη, δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, στο πλαίσιο του Erasmus +, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρώτο, υπό την ονομασία «Creative Minds», υλοποιείται σε συνεργασία με το σχολείο Zespol Szkol Gimnazjum, Zawierciu Πολωνίας, και έχει ως βασικό στόχο να δώσει στους μαθητές κίνητρα ώστε να ασχοληθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τα μαθήματά τους, εμπλέκοντας στη διαδικασία της μάθησης νέα μέσα διδασκαλίας.
 
Το δεύτερο, υπό την ονομασία «Teenager Today – European Citizen Tomorrow», υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία Kallangens Skola, Stockholm, Σουηδίας, College des 4 vents, Lyon, Γαλλίας και Elektrostrojarska Skola, Varazdin, Κροατίας. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στους σημερινούς εφήβους και από τις τέσσερις  χώρες, την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, έχοντας ως γνώμονα το κοινό τους μέλλον μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.

Με το πέρας  των δύο αυτών προγραμμάτων, στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ζώντας εμπειρίες πέραν των συμβατικών σχολικών διαδικασίων και δραστηριοτήτων.

Πιο κάτω αναφέρονται επιγραμμικά μερικές από τις δραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Creative Minds: α) Διαγωνισμός ρομποτικής μεταξύ μαθητών του σχολείου μας, σε εβδομαδιαία βάση, β) Έρευνα μέσα από την κυπριακή βιομηχανία για τον εντοπισμό του ποσοστού χρήσης αυτοματισμών και ρομποτικής και στη συνέχεια σύγκριση συμπερασμάτων με αντίστοιχη έρευνα της Πολωνίας. γ) Έρευνα σχετική με τη διαφοροποίηση της οικοδομικής βιομηχανίας σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της τεχνολογίας μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Teenager Today – European Citizen Tomorrow: α) Ετοιμασία ταινίας μικρού μήκους με θέμα την καθημερινότητα των εφήβων, σε κάθε μια από τις τέσσερις χώρες και ανταλλαγή υλικού, έτσι ώστε να μελετηθούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ τους, β) Έρευνα ανάμεσα στους μαθητές των τεσσάρων σχολείων για το πώς αυτοί οραματίζονται το μέλλον τους με τη χρήση κοινού ερωτηματολογίου και στη συνέχεια μελέτη των ευρημάτων και ανταλλαγή απόψεων γ) Έρευνα αγοράς σε κάθε μια από τις τέσσερις χώρες για καταγραφή τιμών, υπηρεσιών και προϊόντων που επηρεάζουν το κόστος ζωής των εφήβων και παρουσίαση των ευρημάτων τους.

Τα δύο προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθούν με το τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς 2015 – 16, με μια σειρά από νέες δραστηριότητες.

Για τις ανάγκες ενημέρωσης της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας σχετικά με την πορεία εξέλιξης  των δύο αυτών προγραμμάτων, έχουμε δημιουργήσει δύο ιστοσελίδες οι οποίες ενημερώνονται συνεχώς. Οι διευθύνσεις τους είναι:
 
• Creative Minds: http://crmicy.blogspot.com/

• Teenager Today – European Citizen Tomorrow: http://ttectcy.blogspot.com


Σκεύη Μαρκουλλή
Φιλόλογος
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Γιώργος Κεττίρης
Καθηγητής Πληροφορικής
Συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση