ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημα στο πρόγραμμα QE η Κύπρος

Πρώτες αγορές από Κεντρική στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΚΤ

ΚΥΠΕ

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, μετά από το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, προχώρησε την Παρασκευή σε αγορές κυπριακών κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ Αλίκη Στυλιανού.

«Μετά από την έγκριση που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, η ΚΤΚ προχώρησε σήμερα σε αγορά κυπριακών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε η κ. Στυλιανού, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ.

Όπως είπε, «η άμεση επίπτωση στις αποδόσεις των ομολόγων ήταν να μειωθούν κατά 15 μονάδες βάσης».

«Η ΚΤΚ και η ΕΚΤ θα συνεχίσουν τις αγορές κυπριακών ομολόγων μέχρι την επόμενη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος», πρόσθεσε.

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου, ενώ με βάση τους κανονισμούς της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια και μέχρι τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναστέλλονται οι αγορές ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς η ΚΤΚ μπορεί να αγοράσει κυπριακά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά μέχρι €500 εκατομμύρια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση