ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετσι βλέπουν οι Κύπριοι αρχηγοί το δημοψήφισμα

Αντιδράσεις από Αβέρωφ, Άντρο Κυπριανού. Σιζόπουλο

Η κυπρισκή πολιτική ηγεσία αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Από το πρωί τς Κυριακής υπήρξαν αντιδράσεις για την κρίσιμη ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον του ελληνικού λαού στην ευρωζωνη.

Αβέρωφ: «Μπήκε σε εθνικές περιπέτειες η Ελλάδα»
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι:  «Ανεξάρτητα του «όχι» ή του «ναι» η Ελλάδα έχει μπει σε εθνικές περιπέτειες δήλωσε το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανέφερε ότι η αριστερά δεν μπορεί να κάνει μαθήματα εθνικοφροσύνης στον ΔΗΣΥ και παράλληλα κάλεσε το ΑΚΕΛ να κάνει την αυτοκριτική του και να επιδείξει σεμνότητα».
Ερωτηθείς κατά πόσο θα επηρεαστεί η Κύπρος σε περίπτωση «ατυχήματος» στην Ελλάδα, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την άποψη ότι «έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις». «Η Κύπρος δεν εκτιμώ ότι κινδυνεύει ή θα υποστεί οποιεσδήποτε παράπλευρες απώλειες υπό μια προϋπόθεση: ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί. Η οικονομία δεν σηκώνει ούτε λαϊκισμούς, ούτε ανέξοδες μαγκιές» υπέδειξε.

Αντρος: «Να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσεων»
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρς Κυπριανού δήλωσε ότι «Η  απόφαση του ελληνικού λαού θα πρέπει να ληφθεί ανεπηρέαστα από τις όποιες έξωθεν παρεμβάσεις και θα πρέπει την επομένη μέρα να γίνει σεβαστή απ’ όλους στο χώρο της ΕΕ αλλά και παγκοσμίως.

Από αύριο συνέχισε, “θα πρέπει να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσεων που θα αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ελληνική κοινωνία”.

Επανέλαβε επίσης για πολλοστή φορά  ότι είναι  και δική του άποψη ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται από την ηγεσία της ΕΕ σήμερα, είναι αδιέξοδες. Είναι πολιτικές – όπως είπε-  οι οποίες οδηγούν τους λαούς στην φτωχοποίηση, στην μιζέρια, στην ανέχεια και θα πρέπει να διαφοροποιηθούν.

Σιζόπουλος: «Να ρυτανεύσει η αλληλεγγύη»
Την ευχή όπως την επόμενη του δημοψηφίσματος οι εμπλεκόμενοι συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης τους και λειτουργήσει η αλληλεγγύη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο πεσόντων του 281ΤΠ στον Κουτραφά, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι "μέσα σε κλίμα εκβιασμού και εξωθεσμικών παρεμβάσεων ο ελληνικός λαός καλείται σήμερα να εκφράσει την ετυμηγορία του για το ελληνικό μνημόνιο".

Θα πρέπει, πρόσθεσε, να σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και κυρίως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, "το διευθυντήριο των Βρυξελλών θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η κατάληξη των όποιων διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι μια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

 

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση