ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σεμινάρια για τη φορολογική μεταρρύθμιση από την ΕΥ Κύπρου

Το φορολογικό σύστημα καθίσταται ακόμη πιο ελκυστικό για εγχώριους και ξένους επενδυτές

Δελτίο Τύπου

Η ΕΥ Κύπρου διοργάνωσε αυτή την εβδομάδα δύο σεμινάρια, σε Λευκωσία και Λεμεσό, με θέμα τις πρόσφατες τροποποιήσεις στο κυπριακό φορολογικό νομοθετικό πλαίσιο και την επίδρασή τους σε εταιρείες και ιδιώτες που ήδη δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Η φορολογική μεταρρύθμιση, όπως αυτή ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 9 Ιουλίου, επέφερε σημαντικές βελτιώσεις στο φορολογικό σύστημα με αποτέλεσμα να το καταστήσει ακόμη πιο ελκυστικό για εγχώριους και ξένους επενδυτές. Ταυτόχρονα, οι αλλαγές έφεραν σε πλήρη εναρμόνιση την εγχώρια νομοθεσία με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες διαφάνειας. 

Στα σεμινάρια της ΕΥ Κύπρου, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν και επεξήγησαν τις νέες βασικές αρχές που εισήχθηκαν στις κείμενες νομοθεσίες, όπως το καθεστώς νοητής έκπτωσης επί των κεφαλαίων και ο όρος «domicile» για φυσικά πρόσωπα. Ταυτόχρονα, έγινε ενδελεχή παρουσίαση των αλλαγών όπως η μείωση των τελών μεταβίβασης ακίνητης ιδιοκτησίας για συναλλαγές μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, και η απαλλαγή περιουσίας από το φόρο κεφαλαιουχικών κερδών για περιουσία που θα αποκτηθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων ο Φίλιππος Ραπτόπουλος, συνέταιρος και επικεφαλής του Τμήματος Φορολογικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, οι αλλαγές στις  φορολογικές νομοθεσίες εξυπηρετούν ένα αριθμό σημαντικών στόχων: Ένας από αυτούς  είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης ενθαρρύνοντας την εισαγωγή νέων κεφαλαίων στις επιχειρήσεις ως μια εναλλακτική λύση στην υπερβολική χρηματοδότηση μέσω δανεισμού. «Με την εισαγωγή της νοητής έκπτωσης επί των νέων κεφαλαίων, η κυβέρνηση αποσκοπεί στην απομόχλευση της οικονομίας.»

«Οι αλλαγές αποσκοπούν στην προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών και προσώπων υψηλής εισοδηματικής στάθμης μέσω της εισαγωγής του όρου «domicile» και της παροχής φορολογικών κινήτρων σε φυσικά άτομα» ανάφερε περαιτέρω, ο κ. Ραπτόπουλος. Ο Πέτρος Κρασάρης, εκτελεστικός διευθυντής  στο Τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών  τόνισε ότι «οι νέες φορολογικές διατάξεις αναμένεται να ενθαρρύνουν τη δημιουργία πραγματικής υποδομής στη χώρα, με σημαντικό όφελος για την οικονομία.».  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση