ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκπρόσωπος: Προς υλοποίηση των αποφάσεων Αναστασιάδη - Νετανιάχου

«Χαριτολόγημα τα περί Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου» αναφέρει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εκατέρωθεν επισκέψεις σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες για προώθηση και υλοποίηση των αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης θα μεταβεί στις 2 Αυγούστου στο Τελ Αβίβ και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το θέμα της συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου, καθώς επίσης και πολύ συγκεκριμένα θέματα ενέργειας αλλά και οι προεκτάσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας στο Ισραήλ, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και τις χώρες της περιοχής» σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Έπιασαν δουλειά» στο περιουσιακό Μαυρογιάννης - Ναμί
Την ίδια ώρα Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ξεκίνησαν τη συζήτηση για τον καθορισμό των κριτηρίων που θα διέπουν τη συμφωνία με την οποία αναγνωρίζεται το ατομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία, με τον κ. Χριστοδουλίδη να σημειώνει πως «η αναγνώριση από την τ/κ πλευρά του δικαιώματος στην ιδιοκτησία αποτελεί σημαντικό δεδομένο για μια πολύ σημαντική πτυχή του κυπριακού».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συνεχίσουν τα συζητούν τα κριτήρια και θα θέσουν τα αποτελέσματα ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων, διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία κάνουν λόγο για πραγματοποίηση πενταμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών, για συζήτηση του θέματος των εγγυήσεων.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συνάντηση ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Θέση μας είναι ότι θέματα που αφορούν τις εγγυήσεις θα πρέπει να συζητηθούν πρώτα στο δικό μας επίπεδο και να υπάρξει κοινή προσέγγιση» τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Χαριτολόγημα τα περί Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου»
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ και ειδικότερα στην αναφορά του σε Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επρόκειτο για χαριτολόγημα, διευκρινίζοντας πως όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο απάντησε αστειευόμενος είπε ότι «θα μπορούσε να ονομασθεί Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου, όπως Ηνωμένες Πολιτειες Αμερικής», χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι αυτό είναι το όνομα που έχει στο μυαλό ή την καρδιά του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ