ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2015B' EΣΣΟ: Ορκίστηκαν πίστη εις την πατρίδα

«Η υπηρεσία στην πατρίδα η καλύτερη αναφορά σε βιογραφικό», δηλώνει ο Γιαννάκης Ομήρου

ΚΥΠΕ

Η υπηρεσία των νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών προς την πατρίδα είναι η καλύτερη αναφορά που μπορεί να υπάρξει στο βιογραφικό τους σημείωμα και το απαστράπτον κόσμημα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου μιλώντας μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2015 Β ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου στο στρατόπεδο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και Χαράλαμπου Μούσκου.

Αυτή τη μέρα, συνέχισε ο κ. Ομήρου, είναι χρήσιμο να λεχθεί ότι η υπηρεσία προς την πατρίδα, η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας είναι η καλύτερη αναφορά που μπορεί να υπάρξει στο βιογραφικό σημείωμα οποιουδήποτε νέου γιατί μπορεί οι νέοι – όπως είπε- να παίρνουν πανεπιστημιακά διπλώματα, ακαδημαϊκούς τίτλους , διδακτορικές διακρίσεις, ωστόσο το απαστράπτον κόσμημα στο βιογραφικό τους θα είναι ότι υπηρέτησαν την πατρίδα και την Εθνική Φρουρά.

Ο κ. Ομήρου συνεχάρη την ηγεσία, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες της Ε.Φ. για τη σημερινή διαδικασία ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2015 Β ΕΣΣΟ, αλλά και για τους ίδιους τους Νεοσύλλεκτους που αιμοδοτούν, ανανεώνουν  και αναζωογονούν την Ε.Φ.

Συνεχάρη επίσης τους Νεοσύλλεκτους που έδωσαν τον όρκο, αλλά και στους γονείς τους γιατί τους γαλούχησαν και τους ανέθρεψαν με ιδιαίτερη προσήλωση στο καθήκον προς την πατρίδα.

Όσο συνεχίζεται η κατοχή, η παραβίαση των δικαιωμάτων του λαού μας, όσο αμφισβητείται η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο, αποτελεί κορυφαία παράμετρο της εθνικής μας στρατηγικής η διατήρηση ισχυρών δυνάμεων υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος, κατέληξε.

Της ορκωμοσίας προηγήθηκε ο αγιασμός και η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του ΓΕΕΦ από τον Χριστόδουλο Αλετράς αντισυνταγματάρχη πεζικού.

Στην ημερήσια διαταγή του ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς που ανέγνωσε ο Χριστόδουλος Αλετράς, αντισυνταγματάρχης πεζικού, ανέφερε πως η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας των εθνοφρουρών δεν αποτελεί μόνο συνταγματική υποχρέωση αλλά και υψίστη τιμή, διότι τους δίνει τη δυνατότατα να υπερασπιστούν το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου την ελευθερία.

Περάσατε, είπε, το πρώτο και συνάμα δύσκολο στάδιο της προσαρμογής στη στρατιωτική ζωή με επιτυχία, ενώ κάλεσε παράλληλα τους νεοσύλλεκτους να φανούν δυνατοί και στο μέλλον σε οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει κατά τη διάρκεια της θητείας τους, και να συμβάλουν από την πλευρά τους ενεργά στην αποστολή και ευθύνη που όλοι έχουμε έναντι της Κύπρου.

Τους κάλεσε επίσης να έχουν αποφασιστικότητα και υψηλό φρόνημα, αυτό που τους καλλιέργησαν οι οικογένειες τους, οι δάσκαλοι αλλά και οι εκπαιδευτές τους στο μικρό διάστημα που βρίσκονται στο ΚΕΝ.

Τους υπενθύμισε επίσης πως το 40% περίπου του εδάφους της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Σε μια εποχή, πρόσθεσε, που δοκιμάζονται οι ηθικές αξίες και αρχές η Εθνική Φρουρά μέσα από τη μεθοδευμένη εκπαίδευση και το στρατιωτικό τρόπο ζωής θα επιδιώξει – όπως είπε- να αναδείξει τις αρετές της ώριμης προσωπικότητας τους και αναμένει να εμπιστεύονται και να υπακούουν τους ανωτέρους τους, να προσέχουν την υγεία τους από κάθε εξωγενή παράγοντα και ιδιαίτερα από το κίνδυνο των ναρκωτικών, να ενεργούν πάντα με σύνεση για την αποφυγή κάθε ατυχήματος και κυρίως των τροχαίων, να σέβονται και να τιμούν τους γονείς τους και  να τηρούν με ευλάβεια τον όρκο που πριν από λίγο έδωσαν.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πρόσθεσε πως οι νέοι σήμερα αποτελούν μια νέα καλύτερη γενιά. Μην επιτρέψετε, σημείωσε, να σας αντιπροσωπεύουν και να σας εκπροσωπούν οι μειοψηφίες των φυγόστρατων οι οποίοι διεκδικούν με αξιώσεις ίσα δικαιώματα με αυτούς που επέλεξαν το δρόμο της τιμής, της εκπλήρωσης του καθήκοντος προς την πατρίδα.

Απευθυνόμενος στους γονείς τους ευχαρίστησε και τους ανέφερε πως πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που διοικούν και εκπαιδεύουν τους εθνοφρουρούς.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας δόθηκε 48ωρη άδεια στους νεοσύλλεκτους οπλίτες, η οποία θα λήξει στις 3 Αυγούστου όταν θα πρέπει να παρουσιαστούν μέχρι τις  9.00 π.μ. στις Μονάδες που θα τους κοινοποιηθούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση