ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για «πολιτικό bullying» εις βάρος του κάνει λόγο ο Α. Κυπριανού

Καταγγέλει καθαρή προεκλογική στόχευση του από την κ. Χαραλαμπίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέσω γραπτής δήλωσης ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού κάνει λόγο για «πολιτικό bullying» εις βάρος του, αναφερόμενος στο περιστατικό που ενεπλάκει με την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Στην δήλωση του αναφέρει ότι οι κινήσεις της κ. Χαραλαμπίδου αποτελούν καθαρή προεκλογική στόχευση και διασυρμό της υπόληψης ενός συναδέλφου της.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του:
Ένα ατυχές, στιγμιαίο, ήσσονος σημασίας περιστατικό έντασης μεταξύ δυο βουλευτών απασχόλησε δυστυχώς την κοινή γνώμη για ένα και πλέον μήνα την στιγμή που η πατρίδα περνά δύσκολες στιγμές!

Με καθαρά πολιτική και προεκλογική στόχευση η συνάδελφος Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέλεξε να προσπαθήσει να διασύρει την υπόληψη ενός συναδέλφου της για ένα επεισόδιο το οποίο η ίδια προκάλεσε.

Έβγαλε τον μανδύα της δυναμικής και επιθετικής βουλευτού και επιχείρησε να δώσει την εικόνα της καταπιεσμένης γυναίκας, θύμα ανδρικής κακοποίησης επικαλούμενη μάλιστα ρατσιστικές, σεξιστικές και άλλες συμπεριφορές εις βάρος της. Στα 53 μου χρόνια και στα έξι μου στην Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρώ πως δεν έχω δώσει σε κανένα το δικαίωμα να με παρουσιάζει με τον τρόπο που επέλεξε η κα Χαραλαμπίδου. Νοιώθω επίσης ότι μέσα από την πολυετή μου παρουσία στο δημόσιο βίο τα μόνα δείγματα γραφής που έχω δώσει είναι αυτά της μετριοπάθειας, του σοβαρού πολιτικού λόγου, του σεβασμού στην αντίθετη άποψη αλλά και την προσπάθεια στήριξης των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου. 

Επέλεξε να με κατηγορεί αβάσιμα για ένα ανύπαρκτο θέμα και μάλιστα με καταγγελία στην αστυνομία για άσεμνη επίθεση ενώ γνωρίζει και η ίδια ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Επέλεξα να μην απαντήσω στις προκλήσεις θεωρώντας το θέμα εξόχως θεσμικό αφήνοντας τους θεσμούς να το χειριστούν! Στο μεσοδιάστημα έβλεπα με έκπληξη και λύπη να συντηρείται ένα πρωτοφανές πολιτικό bulling εις βάρος μου με ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα.

ΜΚΟ οι οποίες είναι εντεταλμένες να προστατεύουν τους πολίτες από τον ρατσισμό επέδειξαν την πλέον ρατσιστική συμπεριφορά! Αυτοί που υποτίθεται προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τα καταπάτησαν στην περίπτωση μου με τον πιο σκληρό τρόπο! Αντιλαμβάνομαι τους λόγους, τις προθέσεις αλλά και τα κίνητρα του καθενός. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Το πόρισμα των ανακριτικών αρχών μέσα από το μαρτυρικό υλικό αλλά και η γνωμάτευση του ΓΕ αφήνει πλήρως εκτεθειμένη την κα Χαραλαμπίδου αλλά και πολλούς άλλους που έτρεξαν χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα να δικάσουν και να καταδικάσουν!

Απολογούμαι δημόσια γιατί παραβίασα την νομοθεσία καπνίζοντας σε δημόσιο χώρο! Απολογούμαι επίσης γιατί αντέδρασα στην τεράστια πρόκληση της κας  Χαραλαμπίδου και την εξύβρισα ανεξάρτητα από το αν και εκείνη με εξύβρισε! Είμαστε άνθρωποι με τις κακές μας στιγμές!

Δεν πρόκειται να κινηθώ νομικά εναντίων αυτών που επιχείρησαν τον δημόσιο διασυρμό μου! Τα πολιτικά πρόσωπα παλεύουν στην πολιτική αρένα και όχι στα δικαστήρια! Εκεί έμαθα να αντιμετωπίζω τους πολιτικούς μου αντιπάλους πάντοτε με σεβασμό στην αντίθετη άποψη!

Ευχαριστώ την πλειοψηφία των συναδέλφων βουλευτών που στάθηκαν δίπλα μου από όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζοντας την απόφαση της κας Χαραλαμπίδου να οδηγήσει στην αστυνομία ένα πολιτικό καυγά!

Όσοι βιάστηκαν να δικάσουν και να καταδικάσουν ανεξάρτητα από τα κίνητρα του καθενός έχουν την συμπάθεια μου και να ξέρουν ότι εγώ ποτέ δεν λειτουργώ εκδικητικά!

Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες που ενώ βιώνουν τις τεράστιες δυσκολίες της οικονομικής κρίσης έζησαν και αυτή την απαξίωση της πολιτικής ζωής! Δεν ήταν όμως δική μου επιλογή...

Τέλος η απόφαση της νομικής υπηρεσίας έχει εμπεδώσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη μου προς τους θεσμούς αυτής της πολιτείας την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ ανιδιοτελώς!

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση