ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία στηρίζουν πλήρη εκεχειρία στην Ουκρανία

Από την 1η Σεπτεμβρίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη πλήρους εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η γαλλική προεδρία, μετά από τριμερή τηλεδιάσκεψη του προέδρου Φανσουά Ολάντ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η συμφωνημένη αλλά συχνά παραβιασμένη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι αυτονομιστές συμφώνησαν στις 26 Αυγούστου να προσπαθήσουν για την εξάλειψη όλων των παραβιάσεων.

Οι τρεις ηγέτες «υπογράμμισαν πως ο σεβασμός για μια εκεχειρία με διάρκεια είναι κάτι αναγκαίο, δεδομένης της κατάστασης με τους άμαχους στην ανατολική Ουκρανία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του Παρισιού αναφέρεται επίσης πως Ολάντ, Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν επίσης ότι θα ήταν χρήσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει τετραμερής σύνοδος και με τη συμμετοχή του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Η εκεχειρία στην Ουκρανία συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας, και θα παραλληλιζόταν από μια πολιτική διαδικασία, που θα περιελάμβανε στάτους αυξημένης αυτονομίας για τις ρωσόφιλές ανατολικές επαρχίες.

Ωστόσο, σποραδικές και κατά διαστήματα έντονες συγκρούσεις έχουν διασφαλίσει τη συνέχιση μιας σύγκρουσης χαμηλής έντασης στην περιοχή, με αμοιβαία καχυποψία και αλληλοκατηγορίες.

Το καλοκαίρι οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν απότομα το καλοκαίρι, προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση και τη διεθνή κοινότητα εν γένει.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση