ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Απαιτείται στροφή στην πράσινη ανάπτυξη

Αξιοποίηση κινήτρων υπό την μορφή χρηματοδοτικών ενισχύσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων

ΚΥΠΕ

Απαιτείται άμεσα, η στροφή προς την πράσινη κατεύθυνση για να πετύχουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και για να έχουμε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία”, αναφέρει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε ανακοίνωση, με την ευκαιρία της 1ης Σεπτεμβρίου η οποία με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου καθιερώθηκε από το 1989  ως ημέρα της Ινδίκτου,  ως μέρα προσευχής και ικεσίας για την προστασία και τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Προσθέτει ότι “ο σκοπός αυτός μπορεί να επιτευχθεί με την αξιοποίηση κινήτρων υπό την μορφή χρηματοδοτικών ενισχύσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατάρτισης, για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων πολύ μικρών επιχειρήσεων”.

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφέρει ότι “ιδιαίτερη έμφαση, θα πρέπει να δοθεί στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, στη χρήση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος και γενικά στην προώθηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με στόχο τη δημιουργία δυναμικών, εξελίξιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων”.

Το Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφέρει ότι “στις μέρες μας οι αλλεπάλληλες κρίσεις, επισιτιστική, ενεργειακή, χρηματοπιστωτική, κοινωνική,  εντείνονται, ενώ παράλληλα εξελίσσεται και η περιβαλλοντική κρίση η αντιμετώπιση της οποίας  μπορεί να αποτελέσει το φως για διέξοδο από την κοινωνικοοικονομική κρίση”.

Προσθέτει ότι “η Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί μια νέα στρατηγική, για την έξοδο από αυτήν την κρίση, επιδιώκοντας την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφέρει ότι “όλα αυτά, δεν μπορεί να γίνουν χωρίς επένδυση στην παιδεία, τη γνώση, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες”.

Σημειώνει ότι “η ανάδειξη αυτού του νέου αναπτυξιακού προτύπου, ανοίγει νέες δυνατότητες από τον αγροτικό μέχρι τον τουριστικό τομέα, δημιουργώντας νέες προοπτικές στον κλάδο της μεταποίησης, στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα της ενέργειας”.

Προτεραιότητες αποτελούν το κλίμα και η ενέργεια, η αναδιάρθρωση στους παραγωγικούς τομείς και η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Η Πράσινη Ανάπτυξη, καταλήγει, “αναδεικνύεται ως νέο μοντέλο με εφαρμογή σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και είναι ταυτόχρονα ένας πολυδιάστατος στόχος για το μέλλον, για το σύγχρονο τοπίο που διαμορφώνεται”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση