ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσκεψη Τεχνικής Επιτροπής Περιβάλλοντος σε Μια Μηλιά και Αμμόχωστο

Παρόντες ο δήμαρχος Λευκωσίας Κ. Γιωρκάτζης και ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης

ΚΥΠΕ

Επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στη Μια Μηλιά πραγματοποίησε το Σάββατο η Τεχνική Επιτροπή για το Περιβάλλον.

Κατά την επίσκεψη 40 επιστήμονες και από τις δύο κοινότητες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα της διαχείρισης λυμάτων. Παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρματζί, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη συνεργασία αυτή. Η Επιτροπή επισκέφθηκε στη συνέχεια το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής εκ μέρους της ε/κ πλευράς Μιχάλης Λοϊζίδης ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να έρθουν κοντά ειδικοί προκειμένου να συνεργαστούν ώστε να βρουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν ολόκληρο το νησί. Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ανταλλάξουν ιδέες για το πώς θα συνεργαστούν σε ένα ενωμένο νησί. Η συνεργασία πριν από τη λύση, είπε, θα δημιουργήσει μια πολύ καλή δυναμική και ευκαιρία για συνεργασία μετά τη λύση.

Ο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής εκ μέρους της τ/κ κοινότητας Μουσταφά Αλκαραβλί ανέφερε ότι η πρώτη φάση του επιστημονικού προγράμματος ανταλλαγών  θα περιλαμβάνει 12 δικοινοτικές επισκέψεις, με την επόμενη να προγραμματίζεται στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στο Παραλίμνι.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης έστειλε ένα «θετικό μήνυμα συνεργασίας στα πολύ σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα του περιβάλλοντος, τα οποία σχετίζονται με την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών και συμπατριωτών μας». Είπε επίσης ότι η Λευκωσία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα υλοποίησης του κοινού οράματος για μια Κύπρο της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρματζί είπε ότι η συνεργασία στη Μια Μηλιά είναι ένα σημαντικό παράδειγμα συνεργασίας πριν τη λύση και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει και παράδειγμα συνεργασίας μετά τη λύση. Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία στην επεξεργασία των λυμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τους δήμους.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση