ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βροχή στη Λάρνακα - φωτιά στην Παρεκκλησία

Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και διερευνώνται τα αίτια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καταρρακτώδεις βροχές, που άρχισαν να πέφτουν στην επαρχία Λάρνακας, είχαν ως αποτέλεσμα την αποκοπή του δρόμου παρά τη Σκαρίνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις καταρρακτώδεις βροχές κατέβηκε ο ποταμός Πεντάσχοινος στην επαρχία Λάρνακας με αποτέλεσμα παρά την Κοφίνου ο αυτοκινητόδρομος να γεμίσει νερό και να πλημμυρίσουν δρόμοι στον Αγιο Θεόδωρο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής σε εννέα κλήσεις στον Άγιο Θεόδωρο, το Μαζωτό, τις Αγγλισίδες και άλλες Κοινότητες.

Τα συνεργεία προχωρούν σε άντληση νερών από υπόγεια και πλημμυρισμένους δρόμους καθώς και καθαρισμό φρεατίων που έχουν φράξει λόγω της καταρρακτώδους βροχής, των κλαδιών και άλλων ακαθαρσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα, έχει κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό της ΕΜΑΚ προκειμένου να ενισχύσει τα συνεργεία της Μονάδας.

Ακόμα, με ανακοίνωση τής η Αστυνομία προειδοποιεί ότι ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας - Λεμεσού, παρά τη Σκαρίνου είναι κλειστός λόγω υπερχείλισης γεφυριού. Παροτρύνονται οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο. Επίσης, καλούνται να είναι προσεκτικοί καθώς έντονες βροχοπτώσεις καταστούν τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού επικίνδυνο.

Φωτιά στην Παρεκκλησιά
Σε μία άλλη εξέλιξη άμεση ήταν η κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες έθεσαν υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 στην περιοχή της Παρεκκλησιάς της Επαρχίας Λεμεσού.

Η φωτιά, που κατέκαυσε 2 εκτάρια ξηρών χόρτων και άγριας βλάστησης έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ τα αίτια της διερευνώνται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση