ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρης: Κοντά στο 1.5% η ανάπτυξη της Κύπρου για το 2015

«Καμία σημασία αν εξέλθουμε από το μνημόνιο, το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο» τονίζει ο ΥΠΟΙΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας το πρωί από τη συχνότητα του Τρίτου, ανέφερε ότι αναμένεται πολύ πιό ψηλός ρυθμός ανάπτυξης, από το 0.5% που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης κοντά στο 1.5%, κάτι που θα φανεί και στην επόμενη αξιολόγηση» ανέφερε συγκεκριμένα.

Δεν «άγγιξαν» την Κύπρο τα προβλήματα της Ελλάδας
Αφού επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και ναυτιλία, με τη συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομιας να δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο μέσο όρο της ευρωζώνης.

Δεν σταματούν οι μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πώς παρά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει η κυπριακή οικονομία δεν πρόκειται να υπάρξει εφησυχασμός, και η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα συνεχιστεί.

«Παρά τις αναβαθμίσεις, οι Οίκοι Αξιολόγησης δεν έχουν κατατάξει ακόμη την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα» υπενθύμισε ο Υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως διανύουμε τους τελευταίους μήνες του μνημονιακού προγράμματος, «χωρίς να έχει σημασία εάν θα εξέλθουμε από αυτό, το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».

Με το νέο έτος τόνισε, «θα έχουμε εμείς την ευθύνη να διατηρήσουμε τη μεταρρυθμιστική πολιτική για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο για μία ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία».
 
Σε διαβουλεύσεις για την οικονομική πτυχή της λύσης
Αναφερόμενος στην οικονομική πτυχή της λύσης του κυπριακού, τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών μετέχει στις διαβουλεύσεις και ότι παρακολουθεί το ζήτημα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ομαλοποίηση της κατάστασης η κυπριακή οικονομία θα πραγματοποιήσει αναπτυξιακό άλμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως με τη λύση θα ισχύσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση