ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: «Δεν δεχόμαστε εγγυημένες πλειοψηφίες και μόνιμες παρεκκλήσεις»

Σαφές μήνυμα από την εκδήλωση των Μορφιτών

ΚΥΠΕ

Ούτε εγγυημένες πλειοψηφίες, ούτε μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα δεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας ουσιαστικά στις πρόσφατες τοποθετήσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας στη εκδήλωση για την πορεία των Μορφιτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις συμφωνίες κορυφής και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Βάση αυτών των δεδομένων, είπε, την διοίκηση σε κάθε περιοχή, θα την έχει ξεχωριστά η κάθε κοινότητα αλλά αυτό, τόνισε, δεν συνεπάγεται εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού σε κάθε περιοχή.

Σε ότι αφορά το θέμα των μόνιμων παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με τον Μουσταφά Ακκιντζί συμφώνησαν ότι θα εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν διανοούμαι, είπε χαρακτηριστικά, να αρχίσουμε τώρα να ψάχνουμε για μόνιμες παρεκκλίσεις.

Η λύση που θα επιτευχθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να αφήνει νικητές και ηττημένους και οι μόνιμες παρεκκλίσεις, σημείωσε, δεν είναι μόνο τους ελληνοκύπριους που νικούν, αλλά και τους ευρωπαίους.

Παρουσία ευρωβουλευτών
Πραγματοποιήθηκε στις 9 το πρωί  η 35η Πορεία των Μορφιτών στην κατεχόμενη Γη τους.Στην πορεία η οποία ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη μετέίχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Προεδρεύων της Βουλής Σοφοκλής Φιττής, Αρχηγοί Κομμάτων, βουλευτές και πολλοί ξένοι προσκεκλημένοι.

Η πορεία κατέληξε στο Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου στο οδόφραγμα Αστρομερίτη όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και επίδοση ψηφίσματος στα ΗΕ. Σημειώνεται ότι μετείχαν βουλευτές από το Ευρωκοινοβούλιο, τη Βρετανία και άλλες χώρες Θα προηγηθεί στις 9 το πρωϊ Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη χωροστατούντος του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση