ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε πλήρη λειτουργία από την Πέμπτη η πρεσβεία στην Αθήνα

Κλιμάκιο των Δ. Έργων θα εκτιμήσει τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η διπλωματική αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα μετά τις ανυπολόγιστες για την ώρα ζημιές που προκάλεσε το οστικό κύμα του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο απέναντι κτίριο όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Το κτίριο της πρεσβείας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές για το κοινό οι περισσότερες υπηρεσίες της.

Την Τετάρτη η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα εξυπηρετούσε μόνο επείγουσες περιπτώσεις και κυρίως προξενικά ζητήματα. Από την Πέμπτη όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος οι υπηρεσίες της πρεσβείας θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες την μεγαλύτερη ζημιάς έχει υποστεί το σημείο του κτιρίου όπου βρίσκεται το προξενείο.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η πρόσοψη της πρεσβείας στην οδό Ξενοφώντος αλλά και εξοπλισμός στο εσωτερικό του κτιρίου.

Το ύψος των ζημιών παραμένει ανυπολόγιστο κάτι που θα εκτιμηθεί από κλιμάκιο των Δημοσίων Έργων το οποίο θα κληθεί να μεταβεί στην ελληνική πρωτεύουσα τις επόμενες μέρες.

Παρά ταύτα για την επιδιόρθωση των ζημιών θα απαιτηθεί χρόνος. Αυτό που  για την ώρα επείγει η αποκατάσταση των ζημιών σε έπιπλα και  ηλεκτρονικό εξοπλισμό της πρεσβείας κάτι που θα γίνει άμεσα για να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα η διπλωματική αποστολή. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση