ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαβαντίς: Όλοι οι αγνοούμενοι βρίσκονται στην Κύπρο

Το τ/κ μέλος της ΔΕΑ λέει πως κανείς δεν μεταφέρθηκε στην Τουρκία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Χαβαντίς, η Τουρκοκύπρια μέλος της ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλούμερ Κουτσιούκ απαντώντας σε ισχυρισμούς ότι κάποιοι από τους αγνοούμενους μεταφέρθηκαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της εισβολής, υποστηρίζει πως όλοι οι αγνοούμενοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο βρίσκονται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προσθέτει, όλοι θεάθηκαν στο νησί και δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε από τους αγνοούμενους να βρίσκεται εκτός Κύπρου. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι κάποιοι βρίσκονται στην Τουρκία, επεσήμανε, εξηγώντας πως από το 2006 μέχρι σήμερα από το σύνολο των 2001 αγνοουμένων, έχουν εντοπιστεί 1020 και ταυτοποιήθηκαν 614.

Αναφερόμενη στο θέμα των στρατιωτικών ζωνών, η Κουτσιούκ είπε πως εντός του 2016 θα αρχίσουν οι εκταφές, επισημαίνοντας πως από τα 30 σημεία για τα οποία έχει δοθεί άδεια από τον τουρκικό στρατό, θα μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες σε 10 και με προοπτική ότι σε διάστημα τριών χρόνων θα προχωρήσουν και στις 30 περιοχές.

Η Κουτσιούκ ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση που αυξηθεί ο προϋπολογισμός τους, θα μπορούν να αυξήσουν κατά 10% τις εργασίες τους. Αυτή την περίοδο όπως εξήγησε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών τους επικεντρώνεται στους ομαδικούς τάφους 86 ατόμων στη Μαράθα-Σανταλλάρη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση