ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αισιόδοξος ο Χ.Γεωργιάδης ενόψει αξιολογήσεων από διεθνείς Οίκους

ΚΥΠΕ

Αισιόδοξος για περαιτέρω αναβαθμίσεις του κυπριακού αξιόχρεου εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενόψει των επερχόμενων αποφάσεων από τους οίκους αξιολόγησης.

Τον κύκλο των αξιολογήσεων για το 2016 ανοίγουν οι Moody`s και οι Standard and Poor`s με τις αποφάσεις τους να αναμένονται στις 18 Μαρτίου. Ακολουθούν ο Fitch στις 22 Απριλίου ο οίκος DBRS στις 3 Ιουνίου.

«Εδώ και κάποιο καιρό βρισκόμαστε σε πορεία αναβαθμίσεων και αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας και της ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας», είπε, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Συνεπώς είμαστε αισιόδοξοι, βεβαίως οι αποφάσεις από τους οίκους αξιολόγησης είναι πάντα σεβαστές, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσω της δέσμευσης και διατήρησης της προσπάθειας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, της σταδιακής αλλά σταθερής πορείας σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα θα πετύχουμε περαιτέρω αναβαθμίσεις και θα πετύχουμε σύντομα την επενδυτική κατηγορία», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ταυτόχρονα πως η Κύπρος δεν χρειάζεται αναβαθμίσεις, αφού έχει πέτυχε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, υπογραμμίζοντας όμως ότι «επιθυμούμε περαιτέρω αναβαθμίσεις προκειμένου να είμαστε σε θέση να δανειζόμαστε πιο φθηνά».

Το πρόγραμμα των επερχόμενων αξιολογήσεων:

Moody`s S&Ps Fitch DBRS
1η αξιολόγηση 18 Μαρτίου 18 Μαρτίου 22 Απριλίου 3 Ιουνίου
2η αξιολόγηση 15 Ιουλίου 16 Σεπτεμβρίου 21 Οκτωβρίου 2 Δεκεμβρίου
3η αξιολόγηση 11 Νοεμβρίου



Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση