ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εμπλοκή για το εργοστάσιο χρυσού στην Αγία Βαρβάρα

Αποσύρει τη συγκατάθεση του ο κοινοτάρχης

ΚΥΠΕ

Κάτοικοι των κοινοτήτων Τίμης, Αχέλειας, Αναρίτας και Κουκλιών εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους για την πιθανή λειτουργία στη βιοτεχνική ζώνη Αγίας Βαρβάρας, εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού. Νέα εξέλιξη ωστόσο φαίνεται να σημειώνεται μετά τον προβληματισμό που εκφράζει και ο κοινοτάρχης Αγίας Βαρβάβας Δημήτρης Αριστοκλέους επί του θέματος αποσύροντας την αρχική του συγκατάθεση για τη δημιουργία του εργοστασίου.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας σε επιστολή που απέστειλε στον Γιάννη Βάκη Διευθυντή της εταιρείας Khrysanera Ltd. υπό την ιδιότητα του ως Κοινοτάρχης, αναφέρει πως ενώ στις 20.11.2015 εξέφραζε την συγκατάθεση του για την δημιουργία του εν λόγω εργοστασίου, με τη νέα του επιστολή διατυπώνει τη θέση πως η πρωταρχική του θέση επί του θέματος δεν έτυχε της έγκρισης των μελών του κοινοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Αριστοκλέους ανέφερε μάλιστα πως αρχικά η δική του συγκατάθεση είχε δοθεί χωρίς να έχει όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες ενώπιον του για το συγκεκριμένο έργο.

Με την παρούσα του επιστολή ο κ. Αριστοκλέους , απέσυρε το περιεχόμενο της πρώτης του επιστολής σημειώνοντας πως δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία εργοστασίου χρυσού πέραν του εργοστασίου στην Αραδίππου Λάρνακας προγραμματίζει την ανέγερση ακόμη ενός εργοστασίου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου στο Δ. Πάφου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος διαπίστωσε – όπως είπε - ότι η πιο πάνω αναφερόμενη εταιρεία έχει αιτηθεί στο τμήμα πολεοδομίας και οικήσεως Πάφου με αριθμό ΠΑΦ 119/2016 στις 19 Φεβρουαρίου 2016 την ανέγερση του εργοστασίου χρυσού σε κατοικημένη περιοχή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση