ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκταήμερη κράτησης τεσσάρων ατόμων για 11 κιλά κοκαΐνης

Χθές βράδυ εντόπισε η ΥΚΑΝ 11 κιλά κοκαΐνης σε αυτοκίνητο

ΚΥΠΕ

Νέα Ενημέρωση:

Οκταήμερο διάταγμα κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον τεσσάρων ατόμων σε σχέση με τον εντοπισμό 11 κιλών κοκαΐνης χθες βράδυ από την ΥΚΑΝ σε αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας και σε σπίτι στη Λάρνακα.

Τα τέσσερα άτομα από το Καμερούν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Κονγκό συνελήφθηκαν χθες και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο σήμερα σχετικά με διευρυνόμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό τη προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προηγούμενη Ενημέρωση:

Συνολικά 11 κιλά κοκαΐνης εντόπισε χθες βράδυ η ΥΚΑΝ σε αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας και σε σπίτι στη Λάρνακα.

Τέσσερα άτομα από το Καμερούν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Κονγκό συνελήφθηκαν ως ύποπτοι για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό τη προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατόπιν πληροφορίας μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας παρά την Αλάμπρα ένα αυτοκίνητο ενοικιάσεως, που οδηγείτο από άνδρα από το Καμερούν ηλικίας 38 χρόνων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μισό κιλό κοκαΐνης και τα μέλη της ΥΚΑΝ συνέλαβαν τον 38χρονο.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του άνδρα στην Αραδίππου χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα σε οικία στη Λάρνακα αφού πληροφορίες της Αστυνομίας ανέφεραν ότι χρησιμοποιείτο τόσο από τον 38χρονο όσο και από άλλους αλλοδαπούς για φύλαξη και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά την έρευνα στην οικία που έγινε στην παρουσία ενός Αιγύπτιου ηλικίας 20 χρόνων, ενός Ιορδανού 18 χρόνων και ενός από το Κονγκό επίσης 20 χρόνων εντοπίστηκαν σε δωμάτιο και κατασχέθηκαν 10μιση κιλά κοκαΐνης.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας. Οι ύποπτοι προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την Αστυνομία.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας από το Καμερούν διαμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας ενώ οι άλλοι τρεις είναι αιτητές πολιτικού ασύλου.

Την υπόθεση διερευνά η ΥΚΑΝ Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση