ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυπριανού: Δεν παζαρεύουμε την Προεδρία της Βουλής

Δεν διεκδικεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος τη Προεδρία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ΑΚΕΛ δεν θα εμπλακεί σε διαδικασία παζαρέματος με κανένα κόμμα για το θέμα της διεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι τις τελικές αποφάσεις του κόμματος θα τις λάβει η κεντρική επιτροπή.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ο Αντρος Κυπριανού τόνισε ότι το ΑΚΕΛ είχε την μεγαλύτερη συσπείρωση, επισημαίνοντας ωστόσο πως, μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του κόμματος απείχε από την εκλογική διαδικασία.

Σημείωσε ότι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έχει αρχίσει σε επίπεδο Γραμματείας και θα ακολουθήσει σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου και Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι σε θέσεις αρχών δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να παίζει με τις τύχες του τόπου και του λαού απλά για να διευρύνει την εκλογική του βάση.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο Κυπριακό και σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση υποστηρικτών του ΑΚΕΛ από τις θέσεις του κόμματος στο εθνικό θέμα, παραδέχθηκε ότι με βάση μετρήσεις πάνω από 20% φαίνεται να διαφωνεί.

Δεν διεκδικεί ο Ν. Παπαδόπουλος

Δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα που θα προέρχεται από το ΔΗΣΥ ή το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αποτελεί τεράστια επιτυχία για το ΔΗΚΟ.

Χαρακτήρισε σημαντικό και καθοριστικό το ρόλο του Δημοκρατικού Κόμματος στη νέα Βουλή, επισημαίνοντας πως θα επιδιώξει συνεργασίες με τις άλλες δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου.

Τόνισε ότι το ζήτημα της αποχής και της απαξίωσης της πολιτικής, πρέπει να απασχολήσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κύριος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ αναμένει να ακούσει τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την ενημέρωση του λαού και των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση