ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται η σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου

Να παραδεχτεί τα λάθη του ο ΠτΔ, ζητάει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έντονη κριτική στην πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη, άσκησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητώντας παράλληλα από τον Πρόεδρο να παραδεχτεί τα λάθη του.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε αρχικά πως οι απαράδεκτες ενέργειες των Ηνωμένων Εθνών και η υπουλότητα και η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς, επιβάλλουν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και τη διεξαγωγή σοβαρού διαλόγου για αλλαγή στρατηγικής. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε, πρέπει να παραδεχτεί πως η πολιτική του είναι λανθασμένη και πρέπει να προβεί σε αυτοκριτική.

“Η αναγόρευση του κατοχικού ηγέτη ως τη δήθεν «μοναδική ελπίδα για λύση του κυπριακού» ήταν λάθος, η υποστολή της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για να πάει να δει θέατρο στα κατεχόμενα, ήταν λάθος, η πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη στο Νταβός, ήταν λάθος, η καλλιέργεια ενός ψευδεπίγραφου καλού κλίματος τη στιγμή που η Τουρκία κατέβαζε πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ μας, ήταν λάθος, η ανοχή ακόμη και η ενθάρρυνση, των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων στο ούτω καλούμενο προεδρικό του κατοχικού ηγέτη, ήταν λάθος”, είπε, και πρόσθεσε πως τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θερίζει αυτά που έσπειρε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση