ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναχωρεί αύριο για Ισραήλ ο ΠτΔ

Για μονοήμερη επίσκεψη

ΚΥΠΕ

Για το Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, αναχωρεί αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα έχει αύριο στις 7μμ, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίον θα συζητήσουν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ, των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, των περιφερειακών εξελίξεων,καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση για επαναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ.

Εξάλλου, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η στρατηγική σχέση Κύπρου – Ισραήλ «είναι δεδομένη και δεν υπάρχει ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά η οποιαδήποτε πρόθεση αλλοίωσης της».

“Αυτό που θέλουμε είναι η μεταξύ μας συνεργασία για διασφάλιση αυτής της άριστης συνεργασίας που έχουμε κτίσει”, τόνισε.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκτρύπης δήλωσε πως στην ατζέντα της συνάντησης θα υπάρξει και αλληλοενημέρωση στις εξελίξεις στα ενεργειακά και βεβαίως οι εξελίξεις στο τρίτο γύρο αδειοδότησης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση