ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα σε νεκρούς και τραυματίες στο Μόναχο

Σήμερα, θα εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία προς τους Κύπριους

ΚΥΠΕ

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Κύπριους που θα ταξιδέψουν ή βρίσκονται ήδη στη Γερμανία αναμένεται να εκδώσει σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την χθεσινή αιματηρή ένοπλη επίθεση στο Μόναχο, όπως δήλωσε ο λειτουργός του Υπουργείου, σημειώνοντας πως από χθες είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κάποιος Κύπριος ανάμεσα στα θύματα ή στους τραυματίες.

Πρόσθεσε πως η ίδια δεν έχει δεχθεί στο τηλέφωνο της υπηρεσίας οποιαδήποτε κλήση από Κύπριους υπηκόους για παροχή βοήθειας μετά την επίθεση στο Μόναχο.

Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Κύπρου στο Βερολίνο, Μιχάλης Ιωάννου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο ίδιος έχει μέχρι στιγμής δεχθεί μόνο μια κλήση από Κύπρια πολίτη που βρισκόταν στο Μόναχο, η οποία ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση, αλλά όχι κάποια βοήθεια, όπως είπε.

Ο κ. Ιωάννου είπε πως ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στο Μόναχο έχει επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές του κρατιδίου της Βαυαρίας και ενημερώνεται για την κατάσταση.

Εξάλλου η λειτουργός του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία, που βρίσκεται σε υπηρεσία, είπε στο ΚΥΠΕ πως θα εκδοθεί σήμερα ταξιδιωτική οδηγία για τους Κύπριους υπηκόους που θα ταξιδέψουν ή που βρίσκονται στη Γερμανία.

Πρόσθεσε παράλληλα πως υπάρχουν Κύπριοι που θα ταξιδεύσουν τις επόμενες ημέρες στο Μόναχο. `Εχουμε συστήσει να ενημερώνονται από τα διεθνή πρακτορεία και να επικοινωνούν μαζί μας σε περίπτωση που έχουν κάποια ανησυχία, πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει στη δημοσιότητα τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση που Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στη Γερμανία και οι οικείοι τους επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο για παροχή προξενικής βοήθειας ή άλλης συναφούς πληροφόρησης.

Αυτά είναι: Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών: +357 99660129, Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών: +357 22801000, +35797775998, Λειτουργός ΥΠΕΞ στην πρεσβεία της ΚΔ στο Βερολίνο: +491726858909

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση