ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε νέα εντατικοποιημένη φάση οι συνομιλίες

Η πρώτη από τις επτά συναντήσεις των δύο ηγετών μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρώτη από τις επτά συναντήσεις  της νέας εντατικοποιημένης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, πραγματοποιούν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Κατά τη διάρκεια  της συνάντησης, της πρώτης μετά το τέλος των θερινών διακοπών,  οι δύο ηγέτες αναμένεται να καθορίσουν την ημερήσια διάταξη των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν επτά συναντήσεις, οι οποίες όπως εκτιμά η Κυβέρνηση θα κρίνουν το μέλλον της όλης διαδικασίας, ενώ αναμένεται ότι  θα υπάρξει διαπραγμάτευση και στα έξι κεφάλαια του Κυπριακού.

Η  συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω έντονων αντιδράσεων στο ε/κ πολιτικό σκηνικό για τις τρεις εναλλακτικές προτάσεις που προωθεί η Τουρκία για τις εγγυήσεις, μετά και την αποκάλυψη της «Κ». Τα κόμματα της ε/κ πλευράς υπογραμμίζουν εκ νέου πως δεν πρόκειται να δεχτούν οποιαδήποτε λύση που προϋποθέτει τουρκικές εγγυήσεις. 

Την ίδια ώρα η τ/κ δεξιά, διαμηνύει ότι δεν διατίθεται να συζητήσει το ενδεχόμενο της κατάργησης των εγγυήσεων. 

Αύριο η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Άγκυρα

Εξάλλου το Κυπριακό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Άγκυρα. Κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο της τουρκικής Βουλής Ισμαήλ Καραμάν.

Ο Τζο Μπάιντεν θα ξεναγηθεί επίσης σε χώρους του κτηρίου που βομβαρδίστηκαν από τους πραξικοπηματίες τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου.


Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση