ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περιμένουν τις μελέτες για το εργοστάσιο χρυσού στην Πάφο

Μόνο έτσι θα εκμισθωθεί ο χώρος, λέει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Πρώτα περιμένει τις μελέτες για το εργοστάσιο χρυσού το υπουργείο Ενέργειας και μόνο τότε θα εκμισθώσει το χώρο που προσφέρθηκε στην εταιρεία KRYSANERA LTD με σκοπό την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας χρυσού στη Δεύτερη Βιομηχανική Περιοχή Πάφου Αγία Βαρβάρα.

Έτσι αναφέρει σε γραπτή απάντηση ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης προς τον βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Πάφου Ηλία Μυριάνθους, λέγοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες από τη νομοθεσία άδειες  όπως πολεοδομική άδεια, άδεια οικοδομής, καθώς και θετική περιβαλλοντική γνωμάτευση.

Όσον αφορά την αίτηση, εξετάσθηκε από το Υπουργείο και μετά από τις γραπτές θετικές απόψεις του δήμου Πάφου, του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας και του Ε.Β.Ε. Πάφου, προσφέρθηκε στην εταιρεία ο χώρος, με τον όρο ότι θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες που απαιτούνται από την ισχύουσα νομοθεσία σε σχέση με τον έλεγχο της ρύπανσης του περιβάλλοντος και θα συμμορφωθεί με τις απαιτούμενες πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τους αιτητές να υποβάλουν στο Τμήμα Περιβάλλοντος μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον.  Οι αιτητές λοιπόν, υπέβαλαν τέτοια μελέτη η οποία εξετάζεται από την Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αναμένεται η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία KRYSANERA LTD υπέβαλε στο Υπουργείο αίτηση το Νοέμβριο του 2015 για να την εκμίσθωση. Συγκεκριμένα οι αιτητές θα εισάγουν επεξεργασμένο χρυσό και με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους θα αφαιρούν ίχνη ασημιού και άλλων συστατικών και θα παράγουν χρυσό με βαθμό καθαρότητας 99.99%.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση