ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανησυχίες για την απώλεια πλειοψηφίας στη Βουλή εκφράζουν οι δανειστές

Προκρίνουν ότι θα επηρεάσει την πορεία των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που εκκρεμούν

ΚΥΠΕ

Ανησυχίες από την απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή και την καθυστέρηση στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, φαίνεται να εκφράζουν οι διεθνείς δανειστές.

Στις πρώτες τους επαφές, στο πλαίσιο της πρώτης μεταμνημονιακής παρακολούθησης (post programme surveillance), εκπρόσωποι των θεσμών, επικεντρώθηκαν στην απώλεια της πλειοψηφίας στο νομοθετικό σώμα και πώς αυτό θα επηρεάσει την πορεία των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που εκκρεμούν ενώπιον του σώματος.

Στο μέτωπο των δημοσιονομικών, οι δανειστές αναγνώρισαν ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις έχουν μεν ξεπεράσει τις προβλέψεις, αλλά ωστόσο φαίνεται να προκρίνουν μια πιο συνετή έως και συντηρητική πολιτική προβλέψεων δεδομένου ότι η ανάπτυξη παραμένει ακόμη εύθραυστη και τάχθηκαν υπέρ μια πιο συντηρητικής πολιτικής προβλέψεων σε μεσο- μαμακροπόθεσμο επίπεδο.

Στο σημερινό πρόγραμμα επαφών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται συζήτηση επί των μακροοικονομικών εξελίξεων με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων και εμπλεκόμενων φορέων, ενώ αύριο στο μικροσκόπιο θα τεθούν οι εξελίξεις στο λιανεμπόριο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση