ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

KE: Παρούσα η Κυπριακή Δημοκρατία στην Πολυμερή

Στην Γενεύη θα κριθούμε όλοι επί πραγματικών δεδομένων, διαμήνυσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν είναι πενταμερής η διάσκεψη στην Γενεύη, αν και κάποιοι επιθυμούν να υιοθετήσουν την θέση της Τουρκικής πλευράς ή οποιουδήπτοε άλλου, υπογράμμισε ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕΓΚΑ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «πρόσφατα  μέχρι και αναφορά για εκλιπουσα κυπριακή δημοκρατία από κοινοβουλευτικά κόμματα, είδαμε. Δεν πρόκεται να το ακολουθήσουμε αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη  και αν η Τουρκία επιθυμεί να κρατά την συγκεκριμένη στάση και αν κάποιοι επιλέγουν να την ακολουθούν είναι δικαίωμα του καθενός».

Το θέμα είναι, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, να δούμε πως μπορούμε να βρούμε απαντήσεις στις ανησυχίες που εκφράζονται. Και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να βρεθούν οι απαντήσεις δεν είναι μέσα από δημόσιες ανακοινώσεις, υπέδειξε.

Σε καμία περίπτωση τα μέρη που θα συμμετέχουν στην διάσκεψη δεν είναι πέντε, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι ενδιαφέρον πως κάποιοι  επιλέγουν να παρουσιάζουν ή να υιοθετούν την τουρκική θέση, ανέφερε. Παρέπεμψε δε στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, και σημείωσε ότι ας αναμένει ο καθένας να γίνει η διάσκεψη και να κριθούμε όλοι επί πραγματικών δεδομένων. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι από την στιγμή που υιοθετούνται οι τουρκικές θέσεις ή οι τουρκικές ερμηνείες από κάποιους  θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι αποσκοπούν να πετύχουν. Εμείς δεν αμφισβητούμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Αν κάποιοι επιλέγουν να την αμφισβητούν ή ν αυιοθετούν τις τουρκικές προσεγγίσεις, ο καθένας θα κριθεί από τον κυπριακό λαό. Η κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα στην πολυμερή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί και δεν όχι παρατητηρής.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση θέμα ερμηνείας, ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο ρόλος της Γαλλίας στην Γενεύη

Σε σχέση με την επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ στην Κύπρο και την συμμετοχή της Γαλλίας στην πολυμερή διάσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της Γαλλίας να συμμετέχει στην Γενεύη όμως αυτό θα συζήτηθεί με περισσότερη λεπτομέρεια κατά  τη διάρκεια των συζητήσεων Προέδρου με Φρανσουά Ολάντ οι οποίοι θα έχουν κατ ίδίαν συνάντηση και στη συνέχει αμέσω και της συμμετοχής  των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση