ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιταλία: 30 νεκροί από χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε ξενοδοχείο

Απολογισμός νεκρών από τις σεισμικές δονήσεις που χτύπησαν χθές την χώρα

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε λίγο πριν τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο Αντόνιο Κροκέτα, ένας από τους επικεφαλής των ομάδων διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano της Ιταλίας, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα χθες το απόγευμα, μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που χτύπησαν την χώρα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 30, εκ των οποίων 22 ήταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν «θάφτηκε» κάτω από το χιόνι. Ένας πελάτης κατόρθωσε να στείλει μήνυμα στην αστυνομία όπου έγραψε: «Βοηθήστε μας, θα πεθάνουμε από το κρύο»!

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο ξενοδοχείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονοθύελλας που επικρατούσε στην περιοχή.

Οι πελάτες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές, ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι τρεις, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai. Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 20 άτομα. Όμως όταν έφτασαν τελικά εκεί οι διασώστες, λίγο μετά τις 4 το πρωί (τοπική ώρα), ανακοίνωσαν πως δεν ακούγονταν φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαινόταν κάποιο φως.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως οι διασώστες εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο.

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από την στιγμή που οι διασώστες κατόρθωσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, εν μέσω χιονοθύελλας πριν λίγες ώρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση